Mikulás az óvodában


A Mikulás megérkezése előtt már napokkal lázas készülődés folyt az oviban - termek díszítése, dekorációk, télapós dalok és versek tanulása. Naponta sok kicsi szájból elhangzó kérdés: Mikor jön Mikulás? Hányat kell még aludni? Hol lakik a Mikulás? Mivel tud jönni, ha nem esik a hó?

Esemény időpontja: 2008.12.05
2008-12-05

A Mikulás megérkezése előtt már napokkal lázas készülődés folyt az oviban - termek díszítése, dekorációk, télapós dalok és versek tanulása. Barkácsolás: rajzok, levelek készültek a télapónak. Naponta sok kicsi szájból elhangzó kérdés: Mikor jön Mikulás? Hányat kell még aludni? Hol lakik a Mikulás? Mivel tud jönni, ha nem esik a hó?

Elérkezett a várva-várt nap. A gyerekek ünnepi ruhában, csillogó szemekkel, telve várakozással együtt énekelve a Hull a pelyhes fehér hó kezdetű dalt köszöntötték a Télapót. A Mikulás zsákját lerakva a gyerekek közt megpihenve hallgatta az ovisok műsorát: először a legkisebbeket, majd a középső csoportosokat és a nagycsoportosokat. A szép dalokért és versekért cserébe a Télapó kibontotta zsákját és minden kisgyereknek személyesen adta át az ajándékát. Majd elbúcsúzott a gyerekektől és útnak indult. Hisz sok dolga van még - sok kitisztított, kifényesített kiscipőcske várja az ablakokban...

Kovács Béláné


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban