Tízéves a Népfőiskola


Jubileumi diplomaosztó záró foglalkozást tartott 2009. március 3-án a népfőiskola, hiszen a csoport, amely Varga András vezetésével 1999-ben alakult, tízéves lett. Az esemény vendégei voltak Hefner Erika, a Pannon Szabadművelődési Egyesület elnöke, Vajda Tibor elnökségi tag és Gazdag Ferenc, a Magyar Népfőiskolai Társaság elnökségi tagja.

Esemény időpontja: 2009.03.03
2009-03-03

Jubileumi diplomaosztó záró foglalkozást tartott 2009. március 3-án a népfőiskola, hiszen a csoport, amely Varga András vezetésével 1999-ben alakult, tízéves lett.

Az esemény vendégei voltak Hefner Erika, a Pannon Szabadművelődési Egyesület elnöke, Vajda Tibor elnökségi tag és Gazdag Ferenc, a Magyar Népfőiskolai Társaság elnökségi tagja.

A 10. évfolyam 34 diplomás hallgatója közül 17 férfi, 17 nő. A 20 év alattiak száma 5 fő volt.

10 év alatt 94 előadást hallgattunk. A témák között volt az egészség, betegség, művészet, vallás, szórakozás, történelem, politika, földrajz, gazdaság, honismeret, irodalom és kultúra egyaránt.
39 előadó és négy ifjú tudor által gyarapodhatott tudásunk.

Az előadók közül minden évfolyamon feladatot vállaltak, és így tízszeres előadók: Dr. Kiszler Gyuláné, Zentai András és Dr. Say István.
Hatan vannak, akik mind a tíz évfolyamon kaptak oklevelet: Gurmainé Szalai Zsuzsanna, Németh György, Varga András, Varga Sándor, Vaskó János és Vaskó Jánosné.

A diplomások jutalma volt az évek során még négy kirándulás is, melynek kapcsán az Atomerőműben, Uzdon, a TV-toronynál és Bölcskén jártak.

Szeptemberben, a Kölesdi Harc Napján itt járt a jászkiséri csoport. Vezetőjük, Benedek József levélben mondott köszönet polgármesterünknek, miközben leírta, hogy honlapunkat nézve csak ámul a sok eseményen, de ezek között is különösen a Népfőiskola programja tetszik.
Az egyre gyarapodó létszám azt mutatja, nekünk is tetszik.

Kívánjuk Andrásnak, hogy a Népfőiskola következő évtizedét is sikeresen vezesse. Bízunk benne, hogy továbbra is szép, érdekes, hasznos előadássorozatokkal örvendeztet meg bennünket.

Köszönjük az évtizedes munkát!