Halloween a „Rákóczi téren”


A szüreti mulatság díszítőelemeiként szolgáló óriás tökök adták az ötletet Vörösné Bencze Ildikónak és Kocsis Ágnesnek, hogy az anyag újrahasznosításával éljenek, és rendezzenek egy nagyszabású tökfaragást október 31-én.

Esemény időpontja: 2009.10.31
2009-10-31

Amikor végeztünk a szüreti díszítéssel, felmerült a kérdés, mit kezdünk majd ezekkel az óriási tökökkel. Gyorsan jött a válasz is, szinte egyszerre mondtuk ki mind a ketten: „Halloweenre megfaragjuk!”

Az ötlet megszületett, a szervezés, beszerzés ismét és azonnal elkezdődött. Helyszínnek ugyanúgy a Rákóczi utcai kereszteződést választottuk, mint a szüreti díszítésnél. Beszerzési eljárásunk keretében ismételten Ferenczi Józsefet és Tóth Máriát kerestük fel az Öreg utcában, akik készségesen segítettek rajtunk, és még a helyszínre is fuvarozták nekünk a kellékeket.

Helyszínnek a Rákóczi utcai kereszteződést választották. A kellékek szállításában Ferenczi József és Tóth Mária volt a segítőtárs.
A szervezők a szabadtéri rendezvényen teával és szendviccsel várták a jelmezben és jó ötletekkel érkező gyermekeket és felnőtteket.

Összesen 56 lámpást faragott a 34 résztvevő. Szürkületkor gyertya került a mécsesekbe és a lámpások megvilágították a „Rákóczi teret”. Másnap este a fények újra kigyúlhattak Rettigné Aranka jóvoltából.
A parti jól sikerült, és máris születnek az ötletek a jövő évi faragáshoz.

A szervezők köszönetet mondanak mindenkinek, aki a program sikeréhez hozzájárult.

A képeket Kocsis Ágnes készítette.-->

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban