Idősek Napja


Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az Idősek Világnapját. Azóta október 1-jén emlékeznek a Föld 600 millió 60. életévét betöltött lakójára. Magyarországon több mint kétmillióan tartoznak ebbe a csoportba. Ezen alkalomból 2009. november 20-án ünneplésre hívta az önkormányzat a falu idős lakóit, és a fiatalok ajándékműsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

Esemény időpontja: 2009.11.20
2009-11-20

„Önmagát becsüli meg minden nemzet azáltal,
hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött”

Sütő András

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az Idősek Világnapját. Azóta október 1-jén emlékeznek a Föld 600 millió 60. életévét betöltött lakójára.
Magyarországon több mint kétmillióan tartoznak ebbe a csoportba. Ezen alkalomból 2009. november 20-án ünneplésre hívta az önkormányzat a falu idős lakóit, és a fiatalok ajándékműsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

Csíkné Bányai Mária köszöntője után Greifensteinné Zsebe Anita verse, Berényi István polgármester ünnepi beszéde következett. A nagycsoportos óvodásokat Mészáros Melinda és Régi Jánosné készítette fel. Az iskolások verssel, prózával, hangszeres játékkal készültek. Felkészítőik: Bakyné Oláh Éva, Tóth Ferencné, Rónai Angyalka, Pápai Tímea és Falkai Gyuláné. A hét éve működő néptánccsoport gyermek-, ifjúsági, felnőtt és asszonycsoportja gyermekjátékokat, sárközi táncot, karikázót táncolt (művészeti vezetőjük: Toláczi József).

A műsor után fehér asztalon várta az üdítő, kölesdi bor, szendvics és sütemény az ünnepelteket.

„Szép volt a múlt, várjon ragyogva rátok
Még szebb jövő, még dúsabb jutalom,
S ezek között, bár szerény fény gyanánt ég,
Szeretetünk is hadd legyen ajándék.”

Tóth Árpád: Kik egy-uton


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban