Főzősuli


2010. április 14-én új csoport alakult a Közéleti Egyesület keretében. Varga Ferenc mesterszakács vállalta, hogy tudásából juttat az érdeklődőknek. Az első foglalkozás 2010. április 21-én volt.

Esemény időpontja: 2010.04.21
2010-04-21

2010. április 14-én új csoport alakult a Közéleti Egyesület keretében. Varga Ferenc mesterszakács vállalta, hogy tudásából juttat az érdeklődőknek.

Az alakuló foglalkozáson hallottunk arról, hogyan lehet mesterszakáccsá válni, mit kell tudni, mire kell ügyelni, milyen divatirányzatok vannak a vendéglátásban.

Természetesen szó esett a foglalkozások témáiról is. Elméletben és gyakorlatban ismerkedik a csoport a mártásokkal, salátákkal, levesekkel, húsokkal, hidegtálakkal, ragukkal, pástétomokkal, habokkal, alaplevekkel, de szó lesz az aszpikolásról, sűrítésekről, pácolásról, díszítésről is.

Az első foglalkozás 2010. április 21-én volt, amikor mesterszakácsunkat hallgatva jegyzeteltünk, és próbáltunk eligazodni a szakácsművészet szakszavainak birodalmában. Megtudtuk, hogy az előételnek mi a szerepe, jelentősége, és természetesen az elkészítés fortélyaiba is bepillantást nyertünk.