Főzősuli
Esemény időpontja: 2010.04.21
2010-04-21
Az alakuló foglalkozáson hallottunk arról, hogyan lehet mesterszakáccsá válni, mit kell tudni, mire kell ügyelni, milyen divatirányzatok vannak a vendéglátásban.
Természetesen szó esett a foglalkozások témáiról is. Elméletben és gyakorlatban ismerkedik a csoport a mártásokkal, salátákkal, levesekkel, húsokkal, hidegtálakkal, ragukkal, pástétomokkal, habokkal, alaplevekkel, de szó lesz az aszpikolásról, sűrítésekről, pácolásról, díszítésről is.
Az első foglalkozás 2010. április 21-én volt, amikor mesterszakácsunkat hallgatva jegyzeteltünk, és próbáltunk eligazodni a szakácsművészet szakszavainak birodalmában. Megtudtuk, hogy az előételnek mi a szerepe, jelentősége, és természetesen az elkészítés fortélyaiba is bepillantást nyertünk.
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2024-11-08Meghívó Márton napi lámpás felvonulásra
- 2024-10-24A Népfőiskola 26. évfolyam első félévének tematikája
- 2024-09-18Meghívó a Magaságyás, komposztálás kertészkedés című előadásra
- 2024-09-03Meghívó a Díszítőművész szakkör szigetvári kiállításának megnyitójára
- 2024-08-31Meghívó Mészárosné Antoni Melinda kiállítására
- 2024-08-08Meghívó a kölesdi Szent István napi ünnepségre
- 2024-08-08Meghívó Biszák László kiállításának megnyitójára