Főzősuli
Esemény időpontja: 2010.04.21
2010-04-21
Az alakuló foglalkozáson hallottunk arról, hogyan lehet mesterszakáccsá válni, mit kell tudni, mire kell ügyelni, milyen divatirányzatok vannak a vendéglátásban.
Természetesen szó esett a foglalkozások témáiról is. Elméletben és gyakorlatban ismerkedik a csoport a mártásokkal, salátákkal, levesekkel, húsokkal, hidegtálakkal, ragukkal, pástétomokkal, habokkal, alaplevekkel, de szó lesz az aszpikolásról, sűrítésekről, pácolásról, díszítésről is.
Az első foglalkozás 2010. április 21-én volt, amikor mesterszakácsunkat hallgatva jegyzeteltünk, és próbáltunk eligazodni a szakácsművészet szakszavainak birodalmában. Megtudtuk, hogy az előételnek mi a szerepe, jelentősége, és természetesen az elkészítés fortélyaiba is bepillantást nyertünk.
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2024-03-04Meghívó a március 15-kei megemlékezésre
- 2024-03-01Változás a Népfőiskola programjában
- 2024-02-20Meghívó Baranyai László Emléknapra
- 2024-02-14Baba-Mama farsang Kölesden - meghívó
- 2024-01-28Szenior örömtánc Kölesden a spotcsarnokban
- 2024-01-25A Népfőiskola 25. évfolyamának 2. félévi tematikája
- 2023-12-03Meghívó adventi gyertyagyújtásra