Főzősuli
Esemény időpontja: 2010.04.21
2010-04-21
Az alakuló foglalkozáson hallottunk arról, hogyan lehet mesterszakáccsá válni, mit kell tudni, mire kell ügyelni, milyen divatirányzatok vannak a vendéglátásban.
Természetesen szó esett a foglalkozások témáiról is. Elméletben és gyakorlatban ismerkedik a csoport a mártásokkal, salátákkal, levesekkel, húsokkal, hidegtálakkal, ragukkal, pástétomokkal, habokkal, alaplevekkel, de szó lesz az aszpikolásról, sűrítésekről, pácolásról, díszítésről is.
Az első foglalkozás 2010. április 21-én volt, amikor mesterszakácsunkat hallgatva jegyzeteltünk, és próbáltunk eligazodni a szakácsművészet szakszavainak birodalmában. Megtudtuk, hogy az előételnek mi a szerepe, jelentősége, és természetesen az elkészítés fortélyaiba is bepillantást nyertünk.
Legfrissebb híreink
- 2025-07-02Lovas izgalmak Kölesden – Jön az V. Kölesdi Lovasnap és Fogathajtó Verseny!
- 2025-05-15Meghívó Falunapra
- 2025-04-05Költészet napi meghívó
- 2025-04-02Április 8-án megnyílik a Kölesdi Postahivatal
- 2025-03-19Meghívó locsolóbálba
- 2025-03-06Meghívó a március 15-i megemlékezésre
- 2025-03-06Meghívó jótékonysági hangversenyre