A Zönge népdalkör Mohácson


A Vass Lajos Népzenei Szövetség október 22-én, Mohácson a Kossuth Filmszínházban tartotta a IX. Vass Lajos Népzenei Találkozó és Verseny egyik elődöntőjét, amelyen Kölesd is résztvevő volt. A Zönge népdalkör a zsűritől ezüst minősítést kapott, melyhez ezúton is gratulálunk.

Esemény időpontja: 2011.10.22
2011-10-22

A Vass Lajos Népzenei Szövetség 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja, segítse a Kárpát-medencében élő és működő népdalköröket, népzenei csoportokat, énekkarokat, a népzenét, néphagyományokat éltető közösségeket, embereket, és segítse a csoportok közötti kapcsolatok kiépítését, megtartását, a tapasztalatok átadását.

A Népzenei Szövetség 2011. október 22-én, Mohácson a Kossuth Filmszínházban tartotta a IX. Vass Lajos Népzenei Találkozó és Verseny egyik elődöntőjét, amelyen Kölesd is résztvevő volt. Az eseményt Lajdi Aladárné, Mohács Város alpolgármestere nyitotta meg. Ezután következett a tizennégy fellépő: Hosszúhetényből a Pévönye Együttes, Kajdacsról Tar Virág, Szekszárdról Elekes Boglárka, Kakasdról a Csillagösvény népdalkör, Kölesdről a Zönge népdalkör, a tihanyi asszonykórus, Mohácsról az Ankipe Éneklő Csoport, Balogh Angelina, Dombai Csilla, a Mohácsi Legények, a Mohácsi Polgárok Olvasókörének Dalárdája, Pécsi Petra, Baranyai Szimonetta és Denisch Daniella.

A Zönge népdalkör a zsűritől ezüst minősítést kapott, melyhez ezúton is gratulálunk.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban