Partnerschaft/Testvérkapcsolat


2012. szeptember 13-án (szerdán) német delegációt fogadhattunk falunkban Gerchseimből, Baden-Würtenberg tartományból. Ez a kapcsolat a Sportkör révén alakult ki, és már több éves múltja van. Vendégeink az esti órákban érkeztek meg, örömmel töltött el mindnyájunkat az újbóli találkozás.

Esemény időpontja: 2012.09.13
2012-09-13

Gerchseim - Kölesd

2012. szeptember 13-án (szerdán) német delegációt fogadhattunk falunkban Gerchseimből, Baden-Würtenberg tartományból. Ez a kapcsolat a Sportkör révén alakult ki, és már több éves múltja van.

Vendégeink az esti órákban érkeztek meg, örömmel töltött el mindnyájunkat az újbóli találkozás. Egy kellemes beszélgetés után elkísértük őket a szállásukra. Csütörtök délelőtt Kölesd nevezetességeit tekintettük meg, amelyek közül a Művelődési Ház különösen elnyerte tetszésüket. Délelőtt a vendégek részt vettek egy rendhagyó testnevelésórán, együtt fociztak a gyerekekkel. A délutáni órákban ellátogatnunk Fadd-Domboriba, ahonnan a kora esti órákban értünk haza, és a Művelődési Házban egy borkóstolón vettünk részt.

Pénteken délelőtt a kölesdi pálinkafőzdében és a szennyvíztelepen tettünk látogatást, majd elutaztunk Szekszárdra, felmentünk a kilátóba és a városközpontot ismerhették meg. Délután Dr. Kiszler Gyula bemutatta nekünk a kajdacsi vágóhidat és a Kajd-Mező Kft-t. A nap Rell Kata kiállításának megnyitójával, és közös vacsorával zárult.

Szombaton részt vettünk a szüreti napon, a vendégek német népviseletben, az úgynevezett Lederhose-t viseltek a felvonuláson. Este elutaztunk Szederkénybe Republic-koncertre, hogy megtudják, milyen is egy igazi magyar csapat bulija, végül a szüreti bállal zártuk a napot. Vasárnap a délelőtti órákban utaztak haza.

Összességében rengeteg élménnyel zártuk a hetet, és a már kialakult barátságunk szorosabbá vált. Reméljük, hogy hasonlóképp jól érezték magukat, mint mi a náluk töltött egy hét alatt. Következő találkozásunkat jövő ősszel szeretnénk megvalósítani.

Gyén Nóra

Az Önkormányzat ezúton is külön köszönetet mond Gyén Nórának német vendégeink fogadásában való lelkiismeretes és szorgalmas közreműködéséért.
Köszönjük a Hivatal és az Önkormányzati Kft. munkatársainak a vendégek ellátásában és kiszolgálásában való részvételét, és Dr. Kiszler Gyulának a biztosított vacsorát és programot.

Kölesd Községi Önkormányzat


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban