A Főző suli bemutatkozása Zombán


A főző suli 2012 tavaszán ismét elkezdte munkáját. A konyhán főzögetve tervezgettünk egy orfűi kirándulást, a Medvehagyma Fesztiválra, ami a rossz időjárás miatt elmaradt. Ezt pótolva gondoltuk, hogy részt veszünk a zombai Gasztro Fesztiválon.

Esemény időpontja: 2012.11.10
2012-11-10

A főző suli 2012 tavaszán ismét elkezdte munkáját. A konyhán főzögetve tervezgettünk egy orfűi kirándulást, a Medvehagyma Fesztiválra, ami a rossz időjárás miatt elmaradt. Ezt pótolva gondoltuk, hogy részt veszünk a zombai Gasztro Fesztiválon.

2012. november 10-én, a Kölesdi Közéleti Egyesület támogatásával indultunk a fesztiválnak. A menüt saját ötleteink alapján együtt dolgoztuk ki, otthon könnyen megtermelhető és megvásárolható alapanyagokból, egyszerű, de különleges kombinációkban. A hozzátartozó köretet szintén e szempontok alapján választottuk.

Menü: Parajos sertéskaraj angol zelleres burgonyapürével
Körözöttel töltött sertéskaraj zöldborsós burgonyapürével
Grillezett csirkemell csíkok lecsós burgonyával

A díszítést közösen dolgoztuk ki, a modern vonalakat egyesítettük a retro vonalakkal.
Munkáink közül képeket nagyítottunk ki a paravánunkra. A tálalást is mi végeztük.

Az érdeklődök tömege megrohamozta a standunkat, a finomságok pillanatok alatt elfogytak.
A főző suli minden tagja nagyon jól érezte magát és a siker büszkeséggel töltött el bennünket.
Ezúton is köszönjük a Kölesdi Közéleti Egyesület támogatását.

Varga Ferenc
mesterszakács
a főző suli vezetője