Verskedvelő nyugdíjasok


Az Őszi Fény nyugdíjas klub április 11-én Szekszárdon az "Életet az Éveknek " Tolna megyei Szövetsége által szervezett Versmondó találkozón vett részt. Főrendező a Babits klub volt.

Esemény időpontja: 2013.04.11
2013-04-11

Az Őszi Fény nyugdíjasklubban nagyon szeretjük a verseket. Nem csak hallgatni, de most már egyre többen " fertőződünk meg", és szavalunk a magunk és társaink örömére. Az idén három tagunk is csatlakozott a versmondók köréhez, és színpadra álltak talán először életükben, így hetven év körül, tele izgalommal, élménnyel gazdagodva.

Először a Kölesdi Közéleti Egyesület által rendezett Költészet napon vettünk részt. Adonics Ferencné, Boros Antal, Boros Lajosné, Cseke Árpádné, Kasza Sándorné, Kimiti Józsefné, Nagy Jánosné szavalta el egy-egy kedves versét.


Másodszor április 11-én Szekszárdon az "Életet az Éveknek " Tolna megyei Szövetsége által szervezett Versmondó találkozón vettünk részt.
A főrendező a Babits klub volt.
A rendezvény Horváth István polgármester és Fenyvesné Palkó Mária a Tolna megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke köszöntőjével, megnyitó beszédével kezdődött.

Harminckilenc nyugdíjas szavalt a közel száz nézőnek.
Mi "Őszi Fényesek" öten léptünk színpadra: Adonics Ferencné, Cseke Árpádné, Kasza Sándorné, Kimiti Józsefné, Nagy Jánosné.
Minden fellépőnek a részvételt emléklappal és egy tábla csokoládéval köszönte meg a rendezőség.

A három tagú zsűri által kiválasztott legjobb tíz szavaló lehetőséget kapott, hogy ősszel az országos rendezvényen részt vegyen.
Közülünk Adonics Ferencné Babits Mihály: Miként szélcsendben a hajó című versével bejutott a legjobbak közé. Vele a Tolna Táj TV riportot is készített.
A rendezvény ebéddel fejeződött be.

Köszönöm a versmondóimnak a felkészülést, gratulálok nekik, büszke vagyok rájuk.

Cseke Árpádné
klubvezető