Szalay Ágnes 2005. évi kiállítása


"Csakis az a tudás ér valamit, amelyet magunk szerzünk magunknak velünk született érdeklődésből és szenvedélyes tudásvágyból." Paul Leuntad

Esemény időpontja: 2005.05.06
2005-05-06

A mekenyesi erdő élővilága, az erdészház csendje, ügyes kezű édesanyám rajzai voltak az első elindítóim a rajzolás felé gyermekkoromban.

Azután, ahogy növekedtem, tudatosan izgatott, hogy az én kezem, szemem és szívem által mi jelenik meg a fehér papíron vagy vásznon.

Tóth Attiláné Szalay ÁgnesGyönyörű és nehéz hivatás az enyém - tanító vagyok. A rajzolás segítségével sokszor segítettem át tanítványaimat a matematika vagy a verstanulás nehézségein. Irányítottam tehetségük, szép rajz iránti igényük fejlődését. Az öröm, elismertség érzését kapták rajzpályázatok nyerteseiként.

A magamban rejtett tehetséget kiéltem az évek során át több száz szemléltető kép festésén és lakásom díszítésére készített festményeken.

Közben jártam a kiállításokat, múzeumokat, autodidakta módon lestem el a mai és klasszikus mesterek ecsetvonásaiból, amit szükségesnek ítéltem képeim festése során.

Tamásiban élek hosszú évek óta. Ez a környezet, légkör nagyon meghatározó.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban