Szíjgyártó István képei


Szíjgyártó István kölesdi születésű gépészmérnök 2005-ben adományozta a Kölesdi Közéleti Egyesületnek egyedülálló fotó- és rajzgyűjteményét. Az adományozott művekből kiállítás is nyílt, ám a művész a megnyitó előtt elhunyt. Most őelőtte tisztelegve tesszük közzé azokat a képeit, amelyeket nem sokkal halála után mutattak be a Művelődési Házban.

Esemény időpontja: 2007.03.20
2007-03-20

Szíjgyártó István - Önarckép napsütésbenSzíjgyártó István kölesdi születésű gépészmérnök 2005-ben adományozta a Kölesdi Közéleti Egyesületnek egyedülálló fotó- és rajzgyűjteményét, melyben megtalálhatók kölesdi táj- és utcaképek, fényképek alapján készült grafikák, a régi Kölesdről készült fotók, illetve művész- és egyéb találkozókról készült felvételek, valamint családi képek és saját készítésű művészi rajzok is.

Az adományozott művekből, melyeket három CD-n, digitális formában kapott az egyesület, Dr. Kiszler Gyuláné, a honismereti szakkör vezetője kiállítást szervezett, ám Szíjgyártó István, aki a kiállítási anyag összeállításában is segített, a megnyitó előtt, 85 éves korában elhunyt.

Most őelőtte tisztelegve tesszük közzé azokat a képeit, amelyeket nem sokkal halála után mutattak be a Művelődési Házban, ahol azóta állandó tárlat nyílt munkáiból. Tervezzük, hogy halálának 2. évfordulójára az internet segítségével közkinccsé tesszük a teljes, mintegy 200 felvételből és rajzból álló gyűjteményt.

Szíjgyártó István 2005. augusztus 26-án hunyt el. Emléke műveiben él tovább.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban