Itthon vagy - Magyarország szeretlek 2014


Az „Itthon vagy – Magyarország Szeretlek” rendezvénysorozat országos programjához a mi településünk is csatlakozott. A rendezvény 2014. szeptember 27-én zajlott, melynek helyszíne a Művelődési Ház udvara volt.

2014-09-28

Az „Itthon vagy – Magyarország Szeretlek” rendezvénysorozat országos programjához a mi településünk is csatlakozott.

A rendezvény 2014. szeptember 27-én zajlott, melynek országosan összehangolt időpontja, a tűzgyújtás, minden településen 20:30-kor kezdődött.
Nálunk ennek helyszíne a Művelődési Ház udvara volt.

Szombaton délelőtt a Kölesdi Néptánccsoport várta az érdeklődőket Dunántúli és Erdélyi táncok bemutatójára és táncházra a Művelődési Ház emeleti nagytermébe 11:30-ig.
A program művészeti vezetője Toláci József volt.

Az Őszi Fény Nyugdíjas Klub és vendégei zenés verses összeállítással köszöntötték a rendezvényt.

A Zönge Népdalkör segítségével 14:00-tól kölesdi népdalok megismerésére és megtanulására is lehetőség kínálkozott az IKSZT galériás termében.
A program szakmai irányításáért Falkai Gyulánénak jár köszönet.

A Művelődi Ház termeiben állandó és időszakos kiállításainkat sokan látogatták (padlás múzeum, honismereti szoba, gyöngyékszer és gobelin kiállítás).

Az estet tűzgyújtással és szalonnasütéssel zártuk, helyi borok kóstolása mellet.

Az „Itthon vagy – Magyarország Szeretlek” országos rendezvényhez való csatlakozás lehetőséget adott a helyi közösségek építésére, barátságok elmélyítésére, és örömmel mondhatjuk, hogy e lehetőséggel sokan éltek.
Szép napot tudhatunk magunk mögött.

Greifensteinné Zsebe Anita
művelődésszervező


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban