A Kölesdi Közéleti Egyesület tevékenysége 2006-ban


Az egyesület csoportjainak tevékenysége az előző évben. Beszámoló.

2007-02-18

Bakancsos túracsoport

4 túrájuk útvonala:
- Doszpod-völgy
- Hangos-Borjád
- Tanyatormás-Kistormás
- Sötétvölgy

Borútállomás

Borkóstolós idegenvezetést vállalt, vendégei voltak:
- 421 Szeged-környéki kiránduló
- az Ady Endre Szakközépiskola 100 fős csoportja továbbképzés keretében
- szekszárdi túracsoport
- pusztahencsei nyugdíjasklub
- 50 éves osztálytalálkozó résztvevői

Díszítőművész szakkör

1977-ben alakultak, az októberben nyílt kiállításukat Halmai Gáborné országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Honismereti szakkör

1977-ben alakult, fogadták a szekszárdi honismereti csoportot, a Honismereti Akadémia csoportját, a jászkiséri szakkörrel 12. alkalommal találkoztak, és Jászkisérre látogatást is tettek.

Látás brigád

Munkájuk a kiállítások előkészítése, rendezése volt.
- Kölesdi képtár Szekszárdon a Művészetek Házában
- Horváth János, Hucker Ferenc és E. Nagy Mária, a Bárka Művészeti Szalon művészeinek kiállítása
- Cseh Gábor festőművész kiállítása
- az ART 99 művészcsoport kiállítása

Moderntánc-csoport

Felsőnánán, Dunaszentgyörgyön, Tolnán, Bátán, Tevelen, Pakson, Szekszárdon (ötször), Fácánkertben, Tengelicen, Kistormáson, Varsádon és Gyönkön vendégszerepeltek.
A falu rendezvényein is felléptek, beneveztek a paksi Csillagtánc-showra, megrendezték az Anna-bált és a szilveszteri bált. A Szelidi-tónál nyaraltak öt napig.

Népfőiskola

1999-ben alakult, az előadók nem kérnek tiszteletdíjat, az előadások témája változatos volt: irodalom, történelem, vallás, egészségügy, gazdaság, szórakozás.
A hetedik évfolyam is tíz előadásból állt, a résztvevők száma 20 és 42 között változott. A záróesten 25 diplomát oszthattak szét.

Néptánccsoport

A bosznia-hercegovinai Dobojban, a horvátországi Borovóban és a Jászkiséren rendezett néptáncfesztiválon vendégszerepeltek. A környékbeli falvakban: Zombán, Gyönkön, Kistormáson is felléptek, vadászbálon táncoltak Szekszárdon és a tengelici Orchidea Szállóban. Társastáncot és Koszorúcskát szerveztek, nyilvános táborzárón mutatták be tudásukat. Karácsonykor misztériumi játékot mutattak be.

Őszi Fény nyugdíjasklub

A pécsi és kaposvári színházakban nézték meg a Csókos asszony és az Anconai szerelmesek című darabokat, közösen nézték meg a Munkácsy-kiállítást, meglátogatták a Paksi Atomerőművet, kirándultak Mohács-Siklós-Pécs-Zengővárkonyba. Gyönkön farsangoltak és műsoros találkozóra mentek, fogadták a gyönki nyugdíjasklubot, fürödtek Tamásiban, Gunarasban és Dunaföldváron.

Reform életmód-klub

2006-ban alakultak. Mottójuk: Egészséget testben és lélekben! Beszélgetéseik egészséges táplálkozásról, gyógyteákról, lelki egészségvédelemről szóltak. Minden foglalkozáson tornáztak.

Zönge népdalkör

Szerepeltek a falu rendezvényein, többek között Cseh Gábor festőművész és a díszítőművész szakkör kiállításának megnyitóján. A Cinege népdaléneklési gálát rendezték 300 fővel. Népzenei továbbképzést szerveztek, indultak a Cinege népdaléneklési versenyen Alsónyéken, vezetőjük négy éve zsűrielnök a mohácsi városi népdaléneklési versenyen.
Balogh Attila Bonyhádon az Országos Népzenei Találkozón és a Vass Lajos népzenei verseny Kárpát-medencei döntőjén nívódíjat, ill. különdíjat kapott.
Falkainé Jakab Éva Brüsszelben szerepelt az Európa-parlament kiállításmegnyitóján.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban