Polgármesteri riport


Berényi István polgármester 2010. augusztus 16-án összefoglalta, hogy mi történt az utóbbi időben falunkban.

2010-08-16

Berényi István polgármester 2010. augusztus 16-án összefoglalta, hogy mi történt az utóbbi időben falunkban.

Említésre érdemes eredményként mondta el, hogy a szennyvízberuházás abba a stádiumba érkezett, hogy aláíródott a szerződés. Megérkezett az első előleg, több mint 100 millió Ft. A lakosság felé létre kell hozni a Vízi Közmű Társulást, és ebben a falu lakói az önkormányzat segítségére lehetnek. Elmondta, hogy személyes kérdésével mindenki megkeresheti 8-10 óráig. Ha nem támadják meg a kivitelező személyét, akkor a beruházás ebben az évben meg fog kezdődni, jövő év őszéig lesz kész a hálózat, szeptember-októberben megkezdődhet a próbaüzem, 2012. januárjára teljes egészében kész lesz a beruházás.

Ebben az évben pályázott a falu játszótérre, ez nyert, és a játszótereknek nagy sikere van, nagy rajtuk a mozgás. Egy-két fát még kellene telepíteni. Sajnos vannak károkozók. Kér mindenkit, hogy ezeket az embereket figyelmeztessék.

Berényi István polgármesterFaluképünket fogja szépíteni a testvérfaluból érkező székelykapu, melynek szállítási és faanyagköltségéhez hozzájárulhatnak a falu lakói, a munkadíj a készítő ajándéka. A kapu helye a Zsámbék utca elején lesz, ahol egy kis parkot fogunk létrehozni.
A falu központjában levő sajtüzem problémája is megoldódni látszik.

Pályáztunk még kulturális terek kialakítására, ezt a régi posta-mozi átalakítására írtuk, ez elbírálás alatt van, rövidesen megtudjuk az eredményt. A pályázat az épület üzemeltetéséhez is biztosít forrásokat. Mi két ember foglalkoztatását vállaltuk, a könyvtáros és a közművelődés-szervező személyében, de a Közéleti Egyesület működésére továbbra is nagy szükség van.

A közmunka bővítése kapcsán sok közmunkásunk van, akik foglalkoztatása egyre nehezebb. A továbbiakban, 6 órában fogjuk ezt a programot tovább vinni, ha még év vége után is működni fog.

A szociális földprogram ezzel párhuzamosan megy. A szociális munkásokkal paprikatermesztésbe kezdtünk, aminek talán lesz eredménye. Ennek keretében pályáztunk egy fóliasátorra, ahol palántát tudnánk előállítani.

Újra választási évben vagyunk, Kölesd 6 fős testületet választhat és egy polgármestert. Mindenkit kér, hogy a választáson vegyen részt.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban