Képek a főzősuliban készült falatokról


A mediterrán konyha rejtelmeibe mesterszakácsunk, Varga Ferenc segítségével kukkantottunk be, aki végtelen türelemmel és önzetlenséggel adja át tudását. Meglepő ez a mai elanyagiasodott világban, amikor mindennek ára van.

2011-02-05

A mediterrán konyha rejtelmeibe mesterszakácsunk, Varga Ferenc segítségével kukkantottunk be, aki végtelen türelemmel és önzetlenséggel adja át tudását. Meglepő ez a mai elanyagiasodott világban, amikor mindennek ára van. Az elkészült ételcsodák elfogyasztása családias hangulatban zajlik, a tanulás és munka szórakozásnak tűnik, pedig a foglalkozások minden perce sok feladatot ad.

Most a képek segítségével szeretnénk bemutatni munkálkodásunk eredményét.
A 2011. február 2-án készült raguval töltött, zöldségágyon tálalt tortilla készítését közkinccsé tesszük.

Raguval töltött tortilla zöldségágyon
1. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre hevítjük.
2. A húst (sertés, marha, lehet darált is) csíkokra szeljük.
3. A húst fehéredésig kevergetjük a hagymával.
4. Egy adag paradicsompürével összesütjük.
5. Fűszerek: mexikói fűszerkeverék, kakukkfű, oregano, fokhagyma.
6. Ha a hús puhul, hozzáadunk egy adag mexikói zöldségkeveréket (kukorica, sárgarépa, borsó, bab).
7. Ha megfőtt, megtöltjük az előmelegített tortillalapokat és feltekerve rakjuk a zöldségágyra.
8. Vegetával ízesített tejföllel meglocsoljuk.

Csípős raguval töltött tortilla zöldségkörettel

Jó étvágyat kívánunk!