Képek a főzősuliban készült falatokról
2011-02-05
Most a képek segítségével szeretnénk bemutatni munkálkodásunk eredményét.
A 2011. február 2-án készült raguval töltött, zöldségágyon tálalt tortilla készítését közkinccsé tesszük.
Raguval töltött tortilla zöldségágyon
1. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre hevítjük.
2. A húst (sertés, marha, lehet darált is) csíkokra szeljük.
3. A húst fehéredésig kevergetjük a hagymával.
4. Egy adag paradicsompürével összesütjük.
5. Fűszerek: mexikói fűszerkeverék, kakukkfű, oregano, fokhagyma.
6. Ha a hús puhul, hozzáadunk egy adag mexikói zöldségkeveréket (kukorica, sárgarépa, borsó, bab).
7. Ha megfőtt, megtöltjük az előmelegített tortillalapokat és feltekerve rakjuk a zöldségágyra.
8. Vegetával ízesített tejföllel meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2025-12-01Meghívó jótékonysági bálra
- 2025-11-29Meghívó a Traktoros Mikulásra
- 2025-11-29Meghívó "Karácsonyváró" rendezvényre
- 2025-11-14Meghívó az iskola kulturális bemutatójára
- 2025-11-13Meghívó az iskola Kulturális bemutatójára
- 2025-10-23A Népfőiskola 27.évfolyamának első félévi előadásai
- 2025-10-21Meghívó a XII. Erzsébet-napi Hagyományőrző Bálra Kölesden
















