Képek a főzősuliban készült falatokról
2011-02-05
Most a képek segítségével szeretnénk bemutatni munkálkodásunk eredményét.
A 2011. február 2-án készült raguval töltött, zöldségágyon tálalt tortilla készítését közkinccsé tesszük.
Raguval töltött tortilla zöldségágyon
1. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre hevítjük.
2. A húst (sertés, marha, lehet darált is) csíkokra szeljük.
3. A húst fehéredésig kevergetjük a hagymával.
4. Egy adag paradicsompürével összesütjük.
5. Fűszerek: mexikói fűszerkeverék, kakukkfű, oregano, fokhagyma.
6. Ha a hús puhul, hozzáadunk egy adag mexikói zöldségkeveréket (kukorica, sárgarépa, borsó, bab).
7. Ha megfőtt, megtöltjük az előmelegített tortillalapokat és feltekerve rakjuk a zöldségágyra.
8. Vegetával ízesített tejföllel meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Legfrissebb híreink
- 2025-07-02Lovas izgalmak Kölesden – Jön az V. Kölesdi Lovasnap és Fogathajtó Verseny!
- 2025-05-15Meghívó Falunapra
- 2025-04-05Költészet napi meghívó
- 2025-04-02Április 8-án megnyílik a Kölesdi Postahivatal
- 2025-03-19Meghívó locsolóbálba
- 2025-03-06Meghívó a március 15-i megemlékezésre
- 2025-03-06Meghívó jótékonysági hangversenyre