Képek a főzősuliban készült falatokról
2011-02-05
Most a képek segítségével szeretnénk bemutatni munkálkodásunk eredményét.
A 2011. február 2-án készült raguval töltött, zöldségágyon tálalt tortilla készítését közkinccsé tesszük.
Raguval töltött tortilla zöldségágyon
1. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre hevítjük.
2. A húst (sertés, marha, lehet darált is) csíkokra szeljük.
3. A húst fehéredésig kevergetjük a hagymával.
4. Egy adag paradicsompürével összesütjük.
5. Fűszerek: mexikói fűszerkeverék, kakukkfű, oregano, fokhagyma.
6. Ha a hús puhul, hozzáadunk egy adag mexikói zöldségkeveréket (kukorica, sárgarépa, borsó, bab).
7. Ha megfőtt, megtöltjük az előmelegített tortillalapokat és feltekerve rakjuk a zöldségágyra.
8. Vegetával ízesített tejföllel meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2024-04-11Színházi meghívó (Nemzeti Lovas Színház - Rómeó és Júlia)
- 2024-03-04Meghívó a március 15-kei megemlékezésre
- 2024-03-01Változás a Népfőiskola programjában
- 2024-02-20Meghívó Baranyai László Emléknapra
- 2024-02-14Baba-Mama farsang Kölesden - meghívó
- 2024-01-28Szenior örömtánc Kölesden a spotcsarnokban
- 2024-01-25A Népfőiskola 25. évfolyamának 2. félévi tematikája