Képek a főzősuliban készült falatokról
2011-02-05
Most a képek segítségével szeretnénk bemutatni munkálkodásunk eredményét.
A 2011. február 2-án készült raguval töltött, zöldségágyon tálalt tortilla készítését közkinccsé tesszük.
Raguval töltött tortilla zöldségágyon
1. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre hevítjük.
2. A húst (sertés, marha, lehet darált is) csíkokra szeljük.
3. A húst fehéredésig kevergetjük a hagymával.
4. Egy adag paradicsompürével összesütjük.
5. Fűszerek: mexikói fűszerkeverék, kakukkfű, oregano, fokhagyma.
6. Ha a hús puhul, hozzáadunk egy adag mexikói zöldségkeveréket (kukorica, sárgarépa, borsó, bab).
7. Ha megfőtt, megtöltjük az előmelegített tortillalapokat és feltekerve rakjuk a zöldségágyra.
8. Vegetával ízesített tejföllel meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Eseménynaptár
eseménynaptár nagybanLegfrissebb híreink
- 2024-11-08Meghívó Márton napi lámpás felvonulásra
- 2024-10-24A Népfőiskola 26. évfolyam első félévének tematikája
- 2024-09-18Meghívó a Magaságyás, komposztálás kertészkedés című előadásra
- 2024-09-03Meghívó a Díszítőművész szakkör szigetvári kiállításának megnyitójára
- 2024-08-31Meghívó Mészárosné Antoni Melinda kiállítására
- 2024-08-08Meghívó a kölesdi Szent István napi ünnepségre
- 2024-08-08Meghívó Biszák László kiállításának megnyitójára