Új híd a központban


A Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési célú támogatást ítélt Kölesdnek új gyalogos-átkelőhely létesítésére, amely magában foglalta a Malom-patak feletti híd felépítését, az utcai lámpák kiépítését, a buszmegálló áthelyezését és zebra festését.

Esemény időpontja: 2006.12.16
2006-12-16

A Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési célú támogatás keretében összesen 4 390 000 Ft-ot ítélt Kölesdnek új gyalogos-átkelőhely létesítésére, amelyet 3 éves részletben folyósít. A beruházáshoz 1 881 000 Ft önerőre volt szükség, az összes költség 6 271 000 Ft.

Ebből az összegből futotta a Malom-patak feletti híd felépítésére, az utcai lámpák kiépítésére, a buszmegálló áthelyezésére és zebra festésére is.

A híd tervezője Czeider Károly. A munkálatok kivitelezője a Meiszter és Társa Kft. volt, akik megelőlegezték a három évre kapott támogatást. A környezet kialakításán már dolgozik a Kölesd Jövőjéért Közalapítvány.

Sajnos a korláton látható sáros lábnyomok azt mutatják, hogy vannak, akik máris játszótéri mászókának használják a hidat.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban