V. falunap és V. elszármazottak találkozója


2013. június 8-án a Művelődési Ház udvarán fogadtuk az érkező elszármazottakat. Az információs sátornál vehették át az ebéd és vacsora jegyeket, a kölesdi címerrel ellátott füles pohárkákat.

Esemény időpontja: 2013.06.08
2013-06-08

2013. június 8-án a Művelődési Ház udvarán fogadtuk az érkező elszármazottakat.
Az információs sátornál vehették át az ebéd és vacsora jegyeket, a kölesdi címerrel ellátott füles pohárkákat.
Az őszi fény házikójában a Zönge népdalkör CD lemeze, a kölesdi könyv kiadványok, palackozott vörös bor várta az érdeklődőket.
10 órakor Berényi István polgármester megnyitó köszöntője után Diófási Dávid trombitajátéka, majd Kocsis Csaba, a Tolna megyei Kormányhivatal Oktatási főosztály vezetőjének szavalata következett.
Az ökomenikus istentisztlelet után került sor a képviselő-testület 2013 évi elismeréseinek átadására.

A Kölesd Közszolgálatáért elismerést Benke János körzeti megbízott és Pech Antalné ny. óvodapedagógus, a Kölesd Községi és Kulturális Életéért kitüntetést Fertőszögi Béláné, a Kölesd Sportjáért díjat a Bau-Team Kft és a Szekszárd-Paksi Környezetvédelmi Kft. kapta.

A délutáni kulturális műsorban Balogh Attila énekelt, felléptek a Béri Balogh Ádám Iskola táncosai, a Kölesdi Mesevár Óvoda gyermekei, a Kölesdi Néptánccsoport, az Őszi Fény Nyugdíjas Klub kultúrcsoportja, a Zönge népdalkör és a Borosgazdák.

A vendégeket délben a Medinai Radar Század kuktájában készített gulyás, este sült hurka-kolbász várta.
A falu lakossága édes süteményekkel, a kölesdi önkormányzat pogácsával, a Borkút az egyesület borával kedveskedett, a gyermekeket ingyenes körhinta, rodeó, vizi-foci, ugráló vár és sumo szőnyeg várta, a felnőttek pedig az esti bálban érezhették jól magukat.

A nap folyamán a Padlásmúzeum, Honismereti és Baranyai László emlékszoba, a Képtár és Pince látogatására is lehetőség volt, és a vendégek éltek a lehetőséggel.
Az este fénypontját a tűzijáték adta.

A nap rendezője a Kölesd Községi Önkormányzata volt.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban