Ballagás és évzáró


2013. június 15-én a Béri Balogh Ádám Iskola ballagással egybekötött évzáróján a tanévet Nagyné Schell Ilona igazgatóhelyettes értékelte, a ballagó diákokat Tóth Ferencné igazgató búcsúztatta.

Esemény időpontja: 2013.06.15
2013-06-15

2013. június 15-én Nagyné Schell Ilona igazgató helyettes beszédéből áttekintést kaptunk a Béri Balogh Ádám Iskola 2012/13-as tanévének komoly munkájáról.
„Terveztünk, küzdöttünk, együtt izgultunk.
Gyermekeink személyiségfejlődését, szociális érzékenységének erősítését különböző programok szervezésével próbáltuk segíteni. Fő feladatunk a sok-sok új ismeret elsajátíttatása, de a tanórán kívüli rendezvények során a gyerekek megtapasztalhatták az összetartozás örömét, jelentőségét, megtanulhatták környezetünk tiszteletben tartását, a természet szeretetét is.

A levelező versenyekre a felsős tanulók, az Alma-mater levelező versenyre az alsósok jelentkeztek.
Életbe lépett az új köznevelési törvény, amely számunkra a következő változásokat hozta:
• tankötelezettség 16 éves korig tart
• javítóvizsgát csak akkor tehet a tanuló, ha legfeljebb három tantárgyból bukott meg
• a heti 5 testnevelés óra bevezetése.
Szeptemberben együtt ünnepeltük a Kölesdi Harc Napját, október hónapban az 5. és 8. osztály színvonalas műsorával emlékeztünk az Aradi Vértanúk napjára és az október 23-i nemzeti ünnepre.
Az őszi szünet után a szülők nyílt napokon tekintettek be az alsó tagozatosok mindennapi munkájába. Örömmel vettük a szülők érdeklődését, bízunk benne, hogy a jövőben hasonló érdeklődéssel kísérik figyelemmel gyermekeik munkáját.
Novemberben a 8. osztályosok részt vettek a szekszárdi Pályaválasztási Börzén, amely lehetőséget biztosított arra , hogy megismerjék a középiskolákat és azok felvételi követelményeit.
A decemberi rendezvények gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szívmelengetőek voltak. Jött a Télapó, és meghatódtunk a karácsonyi műsor láttán.
Közösségformáló ereje volt a Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a közös éneklésnek.
A téli szünet előtti utolsó tanítási napon minden osztály önfeledten szórakozott az osztályfőnökök által szervezett osztálydélutánokon.
Az újév számunkra fenntartóváltást is jelentett, új fenntartónk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mely intézményünk működtetője és fenntartója is egyben.
Februárban színes farsangi rendezvénnyel búcsúztattuk a telet. Örömünkre szolgált, hogy az előző évekhez képest többen öltöttek magukra ötletes jelmezt. A rendezvény sikeres lebonyolításáért köszönetünket fejezzük ki a szülői munkaközösségnek, a Diákönkormányzatnak és valamennyi támogatónak és segítőnek. Ebben a hónapban továbbítottunk 8. osztályos tanulóink középiskolai felvételi lapját. Minden tanulót felvettek az első helyen megjelölt intézménybe.
Márciusban a községi ünnepélyt a 4. osztály színvonalas műsorra tette emlékezetessé. Ebben a hónapban tartottuk a felső tagozaton a nyílt hetet.
Április 10-én a ll. korcsoportos labdarúgócsapattal vettünk részt a város környéki diákolimpián, amin 3. helyezést értünk el.
a Budapesti Szakmai Napok lehetőséget biztosítottak 45 tanulónak különböző foglalkozások megismerésére. Köszönjük Greifenstein Józsefnek ezen út megszervezését.
Május a kirándulások hónapja.
A 2. osztályosok Alsónánán egy egész napos kézműves foglalkozáson vettek részt,
a 3. osztályosok Ópusztaszeri Történelmi Emlékparkba látogattak,
a 4. osztályosok pedig csodálatos két napot töltöttek, izgalmas ott alvással a lengyeli Annafürdő erdei iskolájában.
Bekapcsolódtunk a község által szervezett Kihívás Napi rendezvényekbe.
Labdarúgó csapatunk a Kisiskolák Sportversenyének megyei döntőjén 5. helyezést értek el.
Májusban az év során másodszar szervezte meg a Diákönkormányzat hagyományaihoz híven a hulladékgyűjtést.
Június első felében főzéssel egybekötött vidám gyermeknapot szervezett a Diákönkormányzat, a rendezvény sikeréhez, a gyermekek öröméhez hozzájárult a Diákönkormányzat, a Szülői Munkaközösség és Rettig Miklósné.
Az tanév végi osztályozó értekezlet értékelése szerint a 2012/13-as tanévet 143 tanulóval zártuk, közülük tantárgyi dicséretet kapott 19 tanuló 35 tantárgyból, illetve 3 tanuló általános dicséretben részesült.
Sajnos vannak olyan tanulók is akik, a tanévet nem zárták sikeresen, nem teljesítették a minimum követelményeket. 11 tanulót évismétlésre utasított a nevelőtestület,12 tanuló pedig augusztus végén javítóvizsgát tehet.
Több tanulónknál a sikertelenség oka a rengeteg hiányzás. Hiányzó tanulók közül néhányan igazolatlanul mulasztottak.”
Végül megköszönte Kölesd Község Önkormányzatának, polgármesterének, jegyzőjének, a Szekszárdi Tankerület igazgatójának és minden munkatársának, valamint a Szülői Munkaközösségnek a segítségét, támogatását.
A jutalomkönyvek kiosztása után Tóth Ferencné igazgató búcsúzott a nyolcadikosoktól, a nyolcadik osztály az iskolától.
Új szalag került az iskola zászlójára, és a lufik elengedése után ismét szárnyat bontott egy sereg diák.