Tanévzáró és ballagás az iskolában


2014. június 21-én ballagással egybekötött tanévzáró volt a béri Balogh Ádám Általános Iskolában.

2014-06-21

2014. június 21-én ballagással egybekötött tanévzáró volt a béri Balogh Ádám Általános Iskolában.
Az ünnepség az 2013-14-es tanév értékelésével kezdődött.
Nagyné Schell Ilona igazgatóhelyettestől megtudhattuk, hogy az iskola nyolc osztályába összesen 129 tanuló járt, akik közül 120-an zárták eredményesen a tanévet.
3 tanulót évismétlésre, 6 tanulót pedig pótvizsgára utasított a nevelőtestület.
A tanév folyamán négy napközis csoport működött, a napi oktató-nevelő munkát 13 pedagógus látta el.
A 8. osztályos tanulók továbbtanulása is lezárult. Ketten gimnáziumban, négyen szakközépiskolában, heten pedig szakmunkásképzőben folytatják tanulmányaikat.
A tanév során az érdeklődő tanuló számára szakköröket szerveztek, a tanulmányaikban segítségre szorulók egyéni fejlesztésen vettek részt.
A lehetőségekhez képet a tehetséges tanulók, megkapták azt a többletet, ami segítette kibontakozásukat.
A Hevesy György kémia versenyen Kovács Alexander 7. osztályos tanuló 2. helyezést ért el. Az Alma-Mater levelező versenyen Baksai Bíborka 3. osztályos tanuló rejtvény kategóriában 4. lett, Baksai Boglárka 4. osztályos tanuló kreatív kezek kategóriában 5. helyezést ért el. Emléklapot kaptak: Greifenstein Janka, Potyondi János, Potyondi Luca első-, és Szabó Luca 3. osztályos tanuló.
Németh Gréta 7-es a Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia tanulmányi versenyen anyanyelv tantárgyból ezüst fokozatot ért el.
A tanévben sportversenyek, nyílt nap, kirándulás, szabadidős program színesítette a munkát. A nemzeti ünnepeket színvonalas iskolai műsorral ünnepelték, a Babits Mihály Művelődési házban 40 színházbérletes 4 előadást tekintett meg.
Kirándulások során a tanulók Bikalra, Ópusztaszerre, Balaton-felvidékre, Visegrádra, Budapestre, Pécsre, Abaligetre, Váraljára is eljutottak.
A diákönkormányzat és szülői munkaközösség hatékonyan működött együtt, eredményeként született a mikulás- és fenyőünnep, a farsang és a gyermeknap.
Az iskolák számára kiírt „Kihívás napjára” az iskola benevezett, és kategóriájában országos első helyezést ért el. A rendezvény szervezője Gyenesné Maráczi Henrietta testnevelő tanár volt.
Végül a kimagasló tanulmányi eredményekért, sport és közösségi munkáért jutalomkönyveket osztott az iskola igazgatója.

A ballagó diákokat Tóth Ferencné igazgató búcsúztatta, majd a hetedikes, nyolcadikos tanulók után zászlóátadás, lufi-eregetés, virágátadás következett.
A ballagókat osztályfőnökük az iskola kapujáig kísérte.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban