Mözsi Szabó István ünnepi kiállítása Mözsön


Mözsi Szabó István alkotásaiból nyílt kiállítás a mözsi művelődési házban a művész 80 éves születésnapja alkalmából. Nem hagyományos kiállítás, rendhagyó megnyitó.

Esemény időpontja: 2007.01.13
2007-01-13

Mözsi Szabó István alkotásaiból nyílt kiállítás a mözsi művelődési házban a művész 80 éves születésnapja alkalmából.

Mözsi Szabó István, forrás: TolnaArtA nagyterem zsúfolásig megtelt. Nem nézőkkel, érdeklődőkkel, hanem barátokkal, és Pista bácsi művészi munkáját elismerőkkel. Így vett részt az ünnepségen a Kölesdi Közéleti Egyesület is.

A nem hagyományos kiállítás rendhagyó megnyitóval kezdődött. Kubanek Miklós vezette az ünnepséget, megszólalt Mikli Ferenc festő, aki a művészi utat egyengetők egyike volt, a pályatárs Szurcsik János, a régi tanítvány, Decsi Kis János, de jelen volt az egykori jóbarát, Csohány Kálmán özvegye is.

Szvicsák, ahogy a barátok, "tejtestvérek" nevezik Mözsi Szabó Istvánt, Mözsön született 1927-ben. A jelenlegi művelődési házban működő óvodában kezdte "pályafutását". A bajai tanítóképzőben tanult, ezzel egyidőben Rudnay Gyula tanítványa volt. Művészeti tanulmányait Budapesten, a Képzőművészeti Főiskolán folytatta, ahol Szőnyi, Barcsay, Domanovszky voltak a tanárai. Tudását a mártélyi művésztelepen tökéletesítette.

Aki teheti, nézze meg Mözsön a Mözsi Szabó István-kiállítást. Nem bánja meg.

A festmények fotóinak forrása a TolnaArt.
Ajánlat: Mözsi Szabó István a TolnaArt honlapján