Jutalomtábor Medinán


Kölesd Község Önkormányzata az idei tanévet követően ismét ingyenes táborozással jutalmazott meg tíz tanulót. Testvértelepülésünkről, Siménfalváról is tíz tanuló és két kísérő nevelő érkezett a medinai Malomba, ahol egy hetet tölthettünk együtt 2014. július 17-24-ke között.

Esemény időpontja: 2014.07.24
2014-07-24

Kölesd Község Önkormányzata az idei tanévet követően ismét ingyenes táborozással jutalmazott meg tíz tanulót.
Testvértelepülésünkről, Siménfalváról is tíz tanuló és két kísérő nevelő érkezett a medinai Malomba, ahol egy hetet tölthettünk együtt 2014. július 17- 24-ke között.

Résztvevő siménfalvi tanulók: Szász Zsanett, Kibédi Anita, Benczédi Hunor, Pálfi Anita, Boda Zsombor, Tamás Gergő, Szőke Boglárka, Forgács Viktória, György Roxána, Ilonka Jázmin.

Kölesdi tanulók: Baksai Péter, Benke Botond, Berta Stefánia, Fridrich Laura, Gősi Réka, Borza Attila, Dundics Dominika, Csapó Alexandra, Imre Enikő, Koller Brendon.

Kísérő nevelők: Boda Csilla, Tamás Lenke, Greifensteinné Zsebe Anita, Szabóné Görcs Renáta

A táborozás keretein belül különböző programokat szerveztünk lelkes táborlakóinknak.

A csütörtök hajnali érkezést követően a siménfalvi iskolások, némi pihenés után, ebéd után találkozhattak a kölesdi diákokkal.
Ezt követően megismertük Kőszegi Istvánt, aki egyszerű, ám annál érdekesebb népi hangszereket mutatott be nekünk a medinai Néprajzi Műhelyben.

Másnap, pénteken a tamási termálfürdőben élvezhettük a nagyszerű időt.

Szombaton az egész napot Bikalon töltöttük.
Igazi időutazásban volt részünk az Élménybirtokon, ahol valóban életre kelt a középkor.
A birtok megtekintését követően fegyverbemutatón, királyi solymász bemutatón vehettünk részt, majd egy vásári komédiát, a Lónak vélt menyasszonyt, és Legio Nigra, a híres Fekete sereg látványos lovas előadását, vacsora után pedig a Dózsa György, a nép fia című musicalt tekinthettük meg.

Vasárnap egész nap szinte a Balatonban lubickoltunk.

Hétfőn ebéd után Borjádon megtekintettük a Petőfi Emlékhelyet és a Söréttornyot.

Kedden Budapestre utaztunk, ahol még az eső sem szeghette kedvünk, hiszen a Tropicarium és a Fővárosi Állat- és Növénykert bőséges látnivalót kínált.

Az utolsó nap délelőttjén a medinai NATO-lokátorba kalauzoltak bennünket.
Ebéd után Pécsen egy igazi 3D-s filmet néztünk meg.
Este a hagyományos tábortűz, ez alkalommal az esős, bizonytalan időre való tekintettel elmaradt, de a bejárat előtt rotyogó paprikás krumpli illata, valamint Berényi István és Horváth János finomságai méltán kárpótoltak mindenkit.

Felejthetetlen hét volt ismét.
Köszönet illet mindenkit, aki hozzájárult ahhoz, hogy a siménfalvi és kölesdi gyermekek a táborban jól érezhessék magukat!

Szabóné Görcs Renáta
nevelő