Tavévzáró az utolsó tanítási napon


A Béri Balog Ádám Általános Iskolában 2016. június 15-én az utolsó tanítási napon tartották a tanévzáró ünnepséget a tornateremben.


Esemény időpontja: 2016.06.15
2016-06-10

A Béri Balog Ádám Általános Iskolában 2016. június 15-én az utolsó tanítási napon tartották a tanévzáró ünnepséget a tornateremben.
Az ünneplőbe öltözött tanulók, nevelők és szülők hallgatták János Zoltán igazgató köszöntőjét és beszámolóját a tanévben végzett munkáról és eredményekről.
A tanévet 129 tanulóval zárta az iskola, közülük kilenc tanuló kitűnő eredménnyel.
Helyben lakó tanulók száma 108, bejáró 21 fő.
Javítóvizsgára három, osztályismétlésre nyolc tanulót bocsátott a nevelőtestület.
A sikertelen eredményekhez hozzájárult, hogy némely tanuló magatartása, vagy szorgalma sok kívánnivalót hagyott maga után.
Rossz magatartása négy, hanyag szorgalma 16 tanulónak lett.
Az igazgató elmondta, hogy a tanuláshoz mindenkinek joga van, és ezt egyetlen tanulónak sincs joga magatartásával akadályozni.
Tantárgyi dicséretet kapott huszonhat gyermek.
Az okató-nevelő munkát 13 főállású és egy óraadó pedagógus látta el.
A tanórai munkán és iskolai háziversenyeken kívül a tanulók régiós és országos versenyeken is bemutathatták tudásukat, ahol jó eredményeket értek el.
A versenyeredmények június 14-én a Suli gyűlésen már felszínre kerültek, de ezen kívül is sok eseménynek voltak résztvevői a kölesdi iskolások.
Részt vettek az alapműveleti matematika versenyen, az alsó tagozatok tanulmányi versenyén, a Lázár Ervin napok versenyein Pálfán.
Sporteredményeik alapján többen országos versenyen mutathatják meg tudásukat.
A diákolimpia fordulóin is jól szerepeltek a tanulók, de a Kinder+SPORT és a Bozsik program is jó eredményeket hozott.
A kulturális bemutató kiemelt program volt, ahol színvonalas műsorokkal mutatták meg a tanulók sokoldalúságukat.
Pályázati program során érdekes lehetőségnek valósulhattak meg.
Így például heti rendszerességgel 13 tanuló lovas oktatásban részesült, herendi gyárlátogatáson járhattunk, erdei iskolában volt 24 diákunk, a hetedik, nyolcadikos tanulók és szüleik számára pályaválasztási tanácsadást szerveztünk, elsősegélynyújtó tanfolyamon vettek részt dákjaink, és a tantestület tagjai, de jelentős eszközbeszerzések is megvalósultak.
A papír és szelektív hulladékgyűjtés a tanulók gondolkodásának alakítása mellett a jutalmazáshoz kívánt lehetőséget teremteni.
Gratulált minden szorgalmas, jó eredményt elért diáknak.
A jutalomkönyvek átadása után a furulya szakkör fellépése következett.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban