Szüreti felvonulás és műsor Kölesden


2017. szeptember 23-án a hagyományos szüreti mulatságot Berényi István polgármester nyitotta meg, majd a kisbíró bevezetője után indult a menet a faluba.


Esemény időpontja: 2017.09.23
2017-09-23

2017. szeptember 23-án a hagyományos szüreti mulatságot Berényi István polgármester nyitotta meg, majd a kisbíró bevezetője után indult a menet a faluba.

A bíró, a vajda, a jegyző páros főméltóságát és a zenekart négy fogat vitte, és két csikós kísérte.

Utánuk az óvodások és táncosok csoportjai haladtak az utcán kíváncsiskodók sora között.

A Rákóczi és Hajnal utca sarkán a tánccsoportok vidáman énekeltek és ropták a táncot,
a falu központjában az óvodások táncos fellépését követték a felnőtt csoportok, miközben a vendégeket itallal és süteményekkel kínálták a rendezők.

Négy órára érkezett a menet a művelődési ház udvarára, ahol Veszeli József kisbíró ismét felolvasta az elmúlt év fontos kölesdi eseményeit.

A bíró házaspár Hőger Adrián és Hőgerné Dömötör Andrea, a vajda házaspár Brandt Szilvi és Farkas János, a jegyző házaspár Martocsán Andrea és Koller Patrik régi kölesdi viseletben képviselték a korabeli méltóságokat.

A kulturális műsorban a Györkönyi Glöckner János Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Bátai Hagyományőrző Egyesület, a Kölesdi Zönge Népdalkör, a Gyönki Retró Tánccsoport, a Varsádi Remény Tánccsoport, a Paksi Pódium Táncstúdió, a Medinai Szerb Tánccsoport, a Kölesdi Néptánc és Modern tánccsoport produkciójának, majd a lengyeli Fazekas Lázár székely vicceinek tapsolhattunk.

A fellépőket az Önkormányzati Kft által készített ebéd várta, és az esti bálba is volt belépőjük.

A gyermekek a székesfehérvári Bambusz Kft körhintájának kosaraiban forogtak és a felsorakozó fajátékokon próbálhatták ki ügyességüket.
Ezek a játékok a Kölesdi Közéleti Egyesület jóvoltából ingyenesek voltak.

Az esti szüreti bál zenéjét az A’la Carte zenekar szolgáltatta.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban