Szüreti mulatság Kölesden



Esemény időpontja: 2018.09.22
2018-09-24

2018. szeptember 22-én 14 órakor kezdődött a kölesdi szüreti mulatság.

A kisbíró „hirdetménye” után kezdődött a hagyományos felvonulás, ahol a Szárazdról érkezett lovas után a medinaszőlőhegyi Bakó György kocsiján a bíró-bíróné páros, Veszely József és Benke Noémi, a tengelici Király János kocsiján a jegyző páros, Komlódi József és Mészáros Kinga, a gyönki Balogh János (pippa) kocsiján a vajda páros, Lohr Norbert és Vámosi Julianna vonult.

Őket követte a kölesdi ovisok, zombai és kölesdi táncosok, népdalkörök, és kívülálló érdeklődők sora, végén a háromtagú zenekarral. (Tibsa Band)

A menet egy kört tett a faluban, a kapukban, ablakokban kíváncsiskodók örömére.
A menet a központban megállt, az óvodások, néptáncosok táncra perdültek, miközben a nézelődök fényképeket és videókat készítettek.

Sajnos az időjárás csepergős arcát mutatta, így szerep jutott az esernyőknek is.

A Malom ABC-nél a felvonulókat süteménnyel kínálták, majd az időjárás miatt a Művelődési Ház emeleti nagytermében néztük végig a nap kulturális műsorát, melyet a kisbíró, Egle Kinga nyitott meg, majd elsőként a Zönge Népdalkör szerepelt, őket követte a zombai Hagyományőrző Ifjúsági Néptánccsoport, a zombai Hagyományőrző Néptánccsoport Nagyegyüttes, a kölesdi Ifjúsági Néptánccsoport és a zombai Margaréta Asszonykórus.

A rendezvényre a pincepörköltet az Önkormányzati KFT 200 főre készítette, ebből 100 adagot a szervezők, rendezők, fellépők, véradók kaptak, a többit a megjelentek fogyasztották el.
Az ebéd az ő számukra is ingyenes volt.

Ugyancsak ingyenes volt az udvarra települt játékok sora is.

A délelőtti véradáson 14-en adtak vért.

Az esti bál 21 órakor kezdődött.
A táncot a szüreti mulatság előkelőségei nyitották meg.
A jó hangulatú vigadalom hajnalig tartott.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban