Tizenöt éve alakult az Őszi fény Nyugdíjas Klub


2017. szeptember 29-én az Őszi Fény nyugdíjas klub tizenöt éves születésnapját ünnepelte.


Esemény időpontja: 2017.09.29
2017-10-02

2017. szeptember 29-én az Őszi Fény nyugdíjas klub tizenöt éves születésnapját ünnepelte.

A csoportot Gyén Andrásné szervezte, majd Pech Antalné nyolc év után adta át Cseke Árpádnénak.

Fennállása alatt név és születés napokat ünnepeltek, búcsúztatták az óévet, vendégségbe hívták a baráti klubokat, szavaló és sportversenyekre, dalos találkozókra jártak, vidám jeleneteket tanultak és adtak elő a falu rendezvényein, kirándulásaik során jártak Szigetváron , Pécsett, Mohácson, Siklóson, Ópusztaszeren, Szegeden, Székesfehérváron, kiállításokat látogattak helyben és vidéken is.
A melegvizű strandok látogatása kedvelt szórakozásaik közé tartozott.
A tizen öt év eseményeit kiállítással elevenítették fel.
A falakon a tablók képei, az asztalokon pedig az elismerő oklevelek sorakoztak.

Aktív tevékenységükért a csoport 2014-ben "Kölesd közösségi és kulturális életéért" elismerő címet kapott a Kölesd Községi Önkormányzattól.

A rendezvényen a tagokon kívül a gyönki, harci, medinai, szekszárdi Babits klub, a kölesdi Idősek klubjának képviselői vettek részt.

A műsorban szalontánccal lépett fel a Gyuricza házaspár, énekkel Bíró Jolán Harcról, méltató szavakat hallottuk a Tolna Megyei Életet az Éveknek szervezet elnökétől, Fenyvesné Palkó Máriától.
A vendéglátók közül Kimiti Józsefné és Kasza Sándorné verset mondott, Boros Lajosné énekelt,a gyönki csoport verses énekes köszöntővel készült, a zenekart Vámosi Tomi személyesítette meg.

Ebéd előtt a Borkútból az önkormányzat borát kóstolgatták, majd a rántott csirkemell, a petrezselymes krumpli és sütik után tánc következett.