VI. Kölesdi Falunapok


A hatodik Kölesdi Falunapot a Kölesd Községi Önkormányzat és a Kölesdi Közéleti Egyesület 2014. június 6-7-én rendezte.

Esemény időpontja: 2016.10.15
2014-06-07

A hatodik kölesdi falunapot a Kölesd Községi Önkormányzat és a Kölesdi Közéleti Egyesület 2014. június 6-7-én rendezte.

A rendezvény első napján megemlékezés volt az I. Világháború kitörésének centenáriumán.
Dr. Kiszler Gyuláné ünnepi beszédében a történelmi tények keretében a kölesdiek történetét vázolta, majd a Béri Balogh Ádám Általános iskola negyedik osztályának visszatekintő műsora következett.
Az I. Világháborús emlékműnél koszorút helyezett el az Önkormányzat, a Közéleti Egyesület, Siménfalva küldöttsége és a Medinai Radar Század.

A napot esti tűzijáték és a Bad Times zenekar ingyenes koncertje zárta.

A rendezvény második napja Berényi István polgármester köszöntőjével, Diófási Dávid trombitajátékával és Gyén Nóra versével kezdődött, majd a kitüntető címek kiosztásával folytatódott.

Gárdi György és az Őszi Fény Nyugdíjasklub Kölesd közösségi és kulturális életéért, Lenkey Imre Kölesd sportjáért, Dr. Szoboszlai Ildikó és Dr. Szabó Zoltán Kölesd közszolgálatáért kapta a kitüntetést.
Az elismeréshez szívből gratulálunk!

Ebéd előtt nyílott Varga Sándorné Gyöngykiállítása, Vargáné Kisfalvi Erzsébet méltató szavaival és a Zönge népdalkör dalcsokrának kíséretében.

Az ebéd előtt a Kakasfőző verseny eredményét hírdették.

A délutáni kulturális műsor fellépői voltak a Kölesdi Néptánccsoport, a Kölesdi Mesevár Óvoda csoportjai és táncosai, az Őszi Fény Nyugdíjas Klub cigánytánca, a Kölesdi Borosgazdák csoportja, a Zönge Népdalkör, Táncoló Talpak címmel az óvónők és szülők amatőr csoportja és Kovács Fanni szedresi hastáncos.

Este a bálozók Tibsa Band zenéjére táncoltak.

A gyermeket habparti, az Alisca Terra Kft óriás társasjátékai, óriás csúzda, szumó szőnyeg, vizifoci, rodeóbika és körhinta szórakoztatta.

A helyi értékeket bemutató házakban Harc, Medina, és Sióagárd állította ki értékeit, Kölesd három házában a kölesdi népviselet, a kölesdi fehérhímzés és a Közéleti Egyesület mutatkozott be.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban