Kihívás Napja


2015. május 20-án a Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola ismét benevezett az országosan megrendezett Kihívás Napjára. A rendezvény szervezője, a programok összeállítója Gyenesné Maráczi Henrietta testnevelő tanár volt, résztvevője az iskola összes tanulója és nevelője.

Esemény időpontja: 2015.05.19
2015-05-20

2015. május 20-án a Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola ismét benevezett az országosan megrendezett Kihívás Napjára.

A rendezvény szervezője, a programok összeállítója Gyenesné Maráczi Henrietta testnevelő tanár volt, résztvevője az iskola összes tanulója és nevelője.
A program reggel hét órakor kezdődött.

A megnyitó után a reggeli tornát mókás torna: csillag csiklandozás, rét kaszálás, fordított világ és más furcsaságok zárták.

A bemelegítés után két útvonalon futottak a falu területén a csoportok, majd nyolc állomást látogattak az iskola udvarán és a játszótéren.
Ezek között szerepelt a floorball (teremfoci), foci, akadálypálya szekrényugrással, zsámolyfutással, ugrálás karikába és műanyag akadályokon, de volt kötélhajtás, tollas- és pingponglabda, várméta (közösségi labdajáték), pad kidobó, és a csűröm a likadat népi gyermekjáték is.

Ebéd után kerékpártúra indult Medina és Sióagárd felé a Sió töltésen.
Ezen csak felsősök vettek rész, az alsósok és a nem kerékpározó felsősök Kistormásra gyalogoltak.
Az állomások között sportjátékok tették hangulatossá a gyaloglást.

Öt órakor kezdődött az alsósok sor és váltóversenye a sportcsarnokban, a Leg-Leg-Leg vetélkedő pedig az udvaron felsősöknek adott lehetőséget a legjobb kosárdobó, legjobb hullahopp karikázó, legjobb ugróiskolás, és egyéb címek elnyerésére, de a megalakított kézilabda és focicsapatok is összemérték erejüket.

Hat órakor a Gyönki Karate Egyesület vezetője és néhány tagja interaktív edzést tartott, amelyből az iskola minden tanulója kivette részét.

A hét órakor kezdődő country tánc, modern tánc és néptánc szintén jól megmozgatta a gyerekeket

Este nyolc órakor a fáklyás felvonulást az egész falu figyelhette.

A nap szép eredménnyel zárult, hiszen 126 iskola indult, és Kölesd a hatodik helyen végzett.

Gratulálunk a szervezőnek és a résztvevőknek is.