Tanévzáró az iskolában


A kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskolában a 2014/15-ös tanévet János Zoltán igazgató június 15-én a tornacsarnokban tartott évzárón értékelte. A gyermekek szavalata, éneke után statisztikai adatok hangzottak el, melyek a tanév munkájára, eredményeire mutatnak.

Esemény időpontja: 2015.06.14
2015-06-15

A kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskolában a 2014/15-ös tanévet János Zoltán igazgató június 15-én a tornacsarnokban tartott évzárón értékelte.
A gyermekek szavalata, éneke után statisztikai adatok hangzottak el, melyek a tanév munkájára, eredményeire mutatnak.

8 tanulócsoportban 57 alsós, 75 felsős, összesen 132 tanuló fejezte be a tanévet.

Magatartásból 54 diák kapott „példás”, míg 7 „rossz” minősítést.
Szorgalomból „Példás” értékelést 26, „hanyag”-ot 18 fő kapott.

„Kitűnő” tanulmányi eredményt 6 diák ért el, évismétlésre 1 fő bukott.

Javítóvizsgán 8 tanulónak lesz lehetősége, hogy teljesítse a minimum-követelményeket, és magasabb évfolyamon folytathassa tanulmányait.

Az oktató-nevelő munkát 14 főállású pedagógus látta el.
A tanórai munka mellett, egyéb felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozások is voltak, ennek eredményeképpen az iskola tanulói jó eredményeket értek el a különböző tanulmányi-, kulturális- és sportversenyeken.

Kovács Alexander a Hevesy kémia verseny megyei döntőjén, nagyon jó pontszámot elérve lett 3.

Az alapműveleti matematika verseny járási fordulóján Berta Stefánia 3., Baksai Péter 2. helyezést ért el, míg a területi döntőn Berta Stefániai 5. lett.

A 4. osztályos tanulók, az alsós tanulmányi versenyen Gyönkön és Kölesden is a 4. helyen végeztek.

A Semmelweis-év alkalmából meghirdetett E-bug verseny megyei fordulóján az 5. osztályos tanulók első helyet szereztek, az országos eredményről még nem jött értesítés.

A német nyelvi versenyen több tanuló is bejutott a megyei fordulóra.

Sárszentlőrincen vers- és mesemondó versenyen, Pálfán színjátszó bemutatón szerepeltek.

Sportban is szép eredmények születtek.

Dundics Dominika távolugrásban a diákolimpia megyei döntőjének megnyerése után az országos döntőn képviselhette az iskolát.

A kisiskolák megyei atlétika versenyén első helyet szereztek és a június 22-25 között Békéscsabán megrendezésre kerülő országos döntőn vesznek részt a következő tanulók:
Dundics Dominika és Tokai Dávid 800 méteres síkfutásban, a Takács Balázs-Oberndorfer Róbert-Csótár László-Domokos Tibor összeállítású svédváltó, valamint az összetett fiú csapat, amelynek tagjai: Takács Balázs, Losonczi Bálint, Oberndorfer Róbert, Dundics Zoltán, Szajkó Patrik, Tokai Dávid.

Országos diákolimpia eredmények:

- 800 m síkfutás: Dundics Dominika 6. hely
- fiú svéd-váltó: 10. hely (Takács Balázs, Dundics Zoltán, Csótár László, Domokos Tibor)
- fiú összetett csapat: 11. hely (Takács Balázs, Losonczy Bálint, Gergely Márton, Dundics Zoltán, Szajkó Patrik, Domokos Tibor)

Felkészítő nevelő: Gyenesné Maráczi Henriett, János Zoltán