Táborozók Szedresben


2015. június 29-július 3-ig a TÁMOP pályázat keretében 55 kölesdi iskolás ingyenes táborozáson vehetett részt a szedresi Lovas Udvarházban.

Esemény időpontja: 2015.07.02
2015-07-03

2015. június 29-július 3-ig a TÁMOP pályázat keretében 55 kölesdi iskolás ingyenes táborozáson vehetett részt a szedresi Lovas Udvarházban.

A gyerekek egyik része sport tábori programban, János Zoltán, Rónai Angyalka és Szűcs István vezetésével, másik fele német nyelvi tábor programjában volt érdekelt Szabóné Görcs Renáta és Tóth Ferencné szervezésében.

Az elhelyezés kényelmes, fürdőszobás, kétágyas szobákban történt, az étkezés (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora) a vendéglátók feladat volt.

A szállót hatalmas park vette körül, itt találhatók az istállók is, a lovaglást ki-ki bátorsága szerint próbálhatta ki, esténként 5-6 óráig, délelőttönként pedig lovas kocsikázásra volt lehetőség.

A szoros program mellett szórakozásra is jutott idő.

A sportosok két csoportban dolgoztak, külön a kézisek és focisták.
Délelőtt és délután is voltak foglalkozások, a szedresi iskola, illetve a tábor területén.

A nyelvi táborosok a tábor területén kívül is tevékenykedtek, kedden délelőtt a györkönyi faluházat, délután a györkönyi pincefalut, pénteken a gyönki tájházat tekintették meg.

Szerdán a táborlakók domboriban fürödtek, csütörtökön vendégoktatók öt állomáson foglalkoztak a kölesdi diákokkal.
A gyönkről érkezett nevelő játékos német foglalkozást tartott, a medinai népi hangszerkészítővel sípot készítettek, de volt íjászat, patkódobálás és agyagozás is.

Reméljük, szép emlék marad mindenkinek.