Alkotótábor Kölesden


2014. augusztus 15-20-ig a Közéleti Egyesület művészeti Alkotótábort szervezett. Tizenegy gyöngyös alkotó és tíz képzőművész dolgozott. 2015-ben az alkotótábor megismétlődhetett a Közéleti Egyesület jóvoltából.

Esemény időpontja: 2015.07.26
2015-07-27

2014. augusztus 15-20-ig a Közéleti Egyesület művészeti Alkotótábort szervezett, ekkor tizenegy gyöngyös alkotó és tíz képzőművész dolgozott.

2015-ben az alkotótábor megismétlődhetett a Közéleti Egyesület jóvoltából.

A gyöngyösök érdeklődése olyan nagy volt, hogy két csoportot szervezett Pálné Osvald Éva népi iparművész.

Szállásul a Zsámbék utcai vendégház szolgált.

Tökről, Várpalotáról, Halásztelekről, Kehidakustányból, Budapestről, Dombóvárról, Hódmezővásárhelyről, Nagybajomról, Decsről, Jászapátiból, Debrecenből érkeztek a gyöngyfűzők, és egy Németországban élő kézdivásárhelyi is volt köztük.

Programjukban szerepelt a modern sárközi pillangóváltós gallér, Lujza medál és Vilma karkötő, Szíves virágos gallér, Tavaszi medálom, Jácinta medál, gyöngy
hímzett karkötő fűzése.

Elkészült munkáikat egynapos bemutató kiállításon ismerhették meg az érdeklődők.

Közösen nézték meg Szekszárdon az Élő népművészet című kiállítást, de szántak időt a kölesdi helyi gyűjtemények megtekintésére is.

A festők Kovács Ferenc festőművész vezetésével alkottak.
Szállásuk az önkormányzat vendégházában volt.

A csoportban Bágyi Zsuzsanna, Csirkéné Mayer Katalin, Fekete Gyöngyi, Főfainé Kövesi Ildikó, Hozmecz Tímea, Rell Kata, Sütő Károly, Vituskáné Juhász Ildikó dolgoztak, miközben előadást hallgattak az összetett perspektíváról, a színtanról, színelméletről, festményeket elemeztek, ismerkedtek a faluval, elemezték a kölesdi képtár gyűjteményét és buszos kirándulást szerveztek a sióagárdi Leányvárba, ahol a témagyűjtő séta után Varjas János vendégei voltak.

Az étkezés az Önkormányzati Kft ebédlőjében történt, csütörtök este pedig a két csoport az IKSzT udvarán készült grill fogyasztása közben kóstolgatta a kölesdi borokat.

A festők egy-egy keretezett képpel köszönték meg a vendéglátást, melyek a vendégházban lesznek elhelyezve.