VIII. falunap és VI. elszármazottak találkozója


2016. június 4-én került megrendezésre a VIII. Kölesdi Falunap és a VI. Kölesdről Elszármazottak Találkozója.

Esemény időpontja: 2016.06.03
2016-06-04

2016. június 4-én került megrendezésre a VIII. Kölesdi Falunap és a VI. Kölesdről Elszármazottak Találkozója.

A délelőtti program derült napsütéssel kezdődött.

Berényi István polgármester köszöntője és a Zönge Népdalkör fellépése után az ökumenikus istentisztelet következett.
Ez után került sor az „Így látom én a falumat 100 év múlva” címmel kiírt rajzpályázat kiállításának megnyitójára az IKSZT galériás termében, Dr. Kiszler Gyuláné méltató szavaival.

Közben megérkezett a nyári kiadós zápor, ezért a program többi része már a tornacsarnokban zajlott.

A délután Zsebe József „Papírforma” origami kiállításának megnyitójával kezdődött, majd a Kölesdi Mesevár Óvoda zenés gyermekműsora, a Béri Balogh Ádám Általános Iskola Kőleves, Country tánc, A rátóti csikótojás , Kék-fekete tánc és Happy Dance Club műsora következett.

Az Őszi Fény nyugdíjas klub versekkel, a Kölesdi Néptánccsoportok változatos táncszámokkal, a Borosgazdák vidám dalokkal, Kovács Fanni hastánccal szórakoztatta a közönséget, és mutattak betekintést Kölesd kulturális életébe.

Kovács Gergő koncertje és a vacsora után a tűzijáték fényei ragyogták be a sötét égboltot, miután a Fortuna zenekar zenéjére kezdődött az esti bál.

A kapcsolódó programok között Habparty, főzőverseny, játszóház, korongozás, göngyfűzés, kulcsoskalács készítés , arcfestés, óriáscsúzda, vizifoci, szerepelt.

Sokan éltek a megújult Padlásmúzeum, Honismereti szoba, Folyosó Galéria, Szijjártó István hagyatékának megtekintésének lehetőségével is.