Erzsébet tábor az iskolásoknak


A 2017/18-as tanévben az Erzsébet Táborok Alapítvány ismét pályázati lehetőséget hirdetett. A kölesdi iskola pályázatát 36 főre fogadták el.


Esemény időpontja: 2018.06.29
2018-07-06

A 2017/18-as tanévben az Erzsébet Táborok Alapítvány ismét pályázati lehetőséget hirdetett.
A kölesdi iskola pályázatát 36 főre fogadták el.

A tábor kötelező programjai a kézműves foglalkozások, sport, környezetvédelem, az egészséges életmód témái és egy egynapos kirándulás.

A résztvevők reggel nyolctól délután négyig vettek részt a foglalkozásokon, a napi négyszeri étkezést az Önkormányzati konyha biztosította.

A csoportokkal Tóth Ferencné, János Zoltán, Rónai Angyalka és Bierer Zoltán foglalkozott.

A programok is változatosak voltak.

Hétfőn tollas, foci, kézilabda és várméta versenyek voltak a tornateremben, kézműves foglalkozáson fakanál bábot készítettek és a Süsü a sárkány című filmet nézték meg.

Kedden játékos sportprogram volt az udvaron, tollasoztak, pingpongoztak és délután focibajnokságot rendeztek, míg a kézművesen az aszfaltrajzolást gyümölcskoktél készítése követett.

Szerdán egy filmproducer érkezett a táborba, előadást hallgattak, a filmkészítés rejtelmeibe pillanthattak be, ennek keretében riporterkedtek.
A filmforgatás közben a környezet védelmérőll, a víz és energiatakarékosságról beszéltek.

Ezen a napon vegyes technikával készült festmények is készültek, az udvaron pedig a tollaslabda kapott szerepet, de volt labdakidobó és bújócska is.

Csütörtökön délelőtt a rossz idő miatt a teremben társasjátékkal játszottak, délután tésztafestés, nyaklánc, karkötő fűzés és kerékpártúra volt a program.

A pénteki tervben egy kirándulás szerepelt a Szálkai tóhoz, ami sajnos az eső miatt elmaradt.
Így délelőtt a szekszárdi múzeumot látogatták meg.
Délutánra az eső elállt, ezért a szekszárdi kilátóról nézték meg a várost, a Petrits Mézeskalács Múzeumban pedig film segítségével ismerték meg a család történetét, hiszen 1825 óta hatod íziglen öröklődött a mesterség.

A termékek közül a mézeskalács, a selyem cukorkák és a gyertyaöntés is elnyerte mindenki tetszését.
A házi múzeum sok-sok tárgyat, eszközt mutatott be a nézelődőknek.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban