Táborozó gyerekek Medinán


Medinán a Malom panzióban a siménfalvi-kölesdi testvérkapcsolat családjainak gyermekei töltöttek egymás társaságában egy hetet, 2018. július 22-27-ig.


Esemény időpontja: 2018.07.27
2018-08-02

Több éves hagyománya van, hogy Medinán a Malom panzióban kölesdi és siménfalvi gyerekek egy hetet töltenek el.

Az előző években ez jutalomtábor volt, az idén pedig a siménfalvi-kölesdi testvérkapcsolat családjainak gyermekei töltöttek egymás társaságában egy hetet.

A tábor költségeit részben az önkormányzat, részben a szülők, kívülálló személyek, családok szponzorálták.
Így a támogatók vacsorával, süteményekkel, gyümölcsökkel, üdítő italokkal, reggelivel, paprikával, paradicsommal érkeztek, de a kedvezményes ebéd szervezése, strand belépő biztosítása is a támogatások között szerepel.

Kilenc siménfalvi gyermek és két nevelőjük Tamás Lenke és Szakács Emília, hét kölesdi gyermekkel, Horváth Jánosné táborvezetővel és önkéntes segítőjével Greifensteinné Zsebe Anitával voltak a tábor lakói.

A gyermekek ügyesen látták el az ügyeleti feladatokat, melyek között a zenés ébresztő, és a svédasztalos reggeli elkészítése is szerepelt.

A gyerekek és nevelők között is jó kapcsolat jött létre.
Az együtt töltött idő alatt több születés és névnap is volt, őket a többiek köszöntötték.

A változatos programok között szerepelt:

Vasárnap egy pécsi kirándulás, melynek során a Plázában a Hihetetlen csodák című film 3D-s változatát nézték meg.

Hétfőn a kaposvári Virág élményfürdőben lubickoltak.

Kedden délelőtt a szekszárdi strand támogató jegyekkel fogadta őket, majd a Szász étteremben kedvezményes áron ebédeltek, délután pedig a Gemenci erdő kisvasútján nézték a nemzeti park szépségeit. A Regék gőzös különösen nagy sikert aratott.

Szerdán, Budapesten a városnézés programjai között szerepelt a Várhegy minden nevezetessége, tanúi voltak az őrségváltásnak, látták a lovas huszárokat és a Várkert Bazárt is.
A Numero80 Lounge étteremben ebédeltek, ahol az éppen születésnapos gyermeket gyertyás vaníliás fagyival köszöntötték.
A Margitsziget zenélő szökőkútjának zenés blokkja mindenki tetszését megnyerte, a Citadelláról a város képe tárult eléjük.
Érden aztán a Pataki cukrászdában ismét fagyiztak.

Csütörtökön Máriagyűd és a siklósi vár volt az egyik programpont. Szerencsére az önkéntesen kalodába vonult gyermek is kiszabadult, így hiánytalanul érkeztek haza.
Délután Kölesd és környéke címszó alatt a borjádi Méhest, az iskolát, a Kossuth szobrot, az Önkormányzati hivatalt, a Béri Balogh Ádám szobrot, a padlásmúzeumot és Kismegyeházat ismerték meg.
Este az önkormányzati szőlősben gyermekek, felnőttek és támogatók együtt vacsoráztak.

Pénteken ismét a szekszárdi strand, majd ebéd az iskolában, utána Szekszárdon ajándékokat vásároltak a hazainduló siménfalvi gyerekek.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban