Tovább erősödött Kölesd és Siménfalva kapcsolata


2019 nyarán ismét táborban találkoztak a testvérkapcsolatot tartó Siménfalva és Kölesd gyermekei. Ez a tábor nem jutalomtábor volt, célja a családok és a gyermekek kapcsolatának további erősítése.


Esemény időpontja: 2019.07.30
2019-07-30

2019. július 22-én érkezett Kölesdre Siménfalváról kilenc gyermek, két nevelő kíséretében. A kölesdi táborozók száma nyolc fő volt.

A tábor a Kölesd- Siménfalva testvérkapcsolatot tartó családok gyermekei számára szerveződött.
Az érkezőket a kölesdi családok és gyermekeik várták.

Vasárnap a tábor elfoglalását Balogh László az Ippon Karate és Íjász Egyesület elnökének íjász bemutatója követte, utána a nagy érdeklődést kiváltó „lufi vadászaton” játszottak a táborlakók.
Este a vendéglátók vacsorájával ért véget a nap.

Hétfőn Szekszárdon strandoltak.
A délutáni akadályverseny Borjádon a Méhesnél kezdődött, majd a kölesdi állomások következtek, ahol a befejező móka a Művelődési Ház udvarán a „vizes zoknicsata” volt.

Kedden, Budapesten a Hősök tere, Városliget, Vajdahunyad vára, a Mezőgazdasági múzeum után étteremben ebédeltek, majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja mellett elhelyezkedő AEROPARK-ban a repülőgép múzeumba látogattak, aztán különböző típusú repülőgépeket „próbálhattak” ki.
Hazafelé Érden a Pataki cukrászdában fagyiztak.

Szerdán a Balaton volt az uticél.
Komppal mentek Tihanyba, ahol a bencés apátsági templomot és a Tihanyi Szabadtéri Néprajzi Múzeumot (Skanzent) látogatták meg.
Siófokon fürödtek, hazafelé pedig Gyönkön fagyiztak.

Csütörtökön a szekszárdi strandon megették az ajándék palacsintát, a Szász étteremben ebédeltek, délután a Petrits Mézeskalács Múzeumban filmet néztek, és kézműves tevékenység során mézeskalácsot díszítettek.
A grilles vacsorára az önkormányzat szőlősében került sor, ahol a tábortűz mellett vidám játék kezdődött.

Az utolsó nap, pénteken délelőtt Kocsis György halastavánál játszottak, horgásztak, majd minden siménfalvi gyermek a kapcsolattartó szülők vendége volt.
Délután a vendég gyerekek kísérő nevelőikkel, Tamás Lenkével és Takács Emiliával a szekszárdi TESCO-ban ajándékokat vásároltak.

Gyerekek és felnőttek is nehéz szívvel, könnyes szemmel váltak el egymástól.

A táborvezető Horváth Jánosné köszöni a siménfalvi kapcsolatban résztvevő családoknak a példaértékű összefogást és segítőkészséget, amely a tábor rendezésében, sütemények adományozásában, vacsorák készítésében, kirándulások segítésében és sok más egyébben is megnyilvánult.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban