Megemlékezés a Bartal György emlékműnél


2018. augusztus 17-én 15-dik alkalommal tartota hagyományos megemlékezését a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Kölesd határában álló Bartal György emlékműnél.


Esemény időpontja: 2018.08.17
2018-08-24

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2018. augusztus 17-én tartotta koszorúzással egybekötött megemlékezését a Kölesd határában levő Bartal György emlékműnél, ily módon adózva a Tolna megye közútjain közúti közlekedési balesetben elhunytak emlékének.

Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket.
Beszédében óvatosságra intett minden közlekedőt, hiszen az emberi életnél nincs fontosabb érték.

Kölesd község nevében Domokos Lajos a Kölesdi Közéleti Egyesület elnöke korabeli források által idézte meg a Bartal család emlékét.
Köztudott volt, hogy a Bartal szülők számára fiuk, György jelentette a boldogságot, a napsugarat.

Ifj. Bartal György, Gyurika!

„…a Napsugár – jött 1913 szeptember 3. elment 1936 augusztus 16. Áldott emlékének hűséggel, hálával, szeretettel 1936.
Ember ne bántsd!”

Ez áll a Tolna megyei Fadd település határában magasodó obeliszken, amely alatt egy kamrában helyezték el Ifj. Bartal György legszemélyesebb tárgyait, játékait, motorkerékpárját.

Az obeliszk az itt álló Kölesdi emlékműnek a nagy testvére, amelyet a faddi származású, földbirtokos Bartal család állíttatott, fiatalon, tehetségesen és tragikus hirtelenséggel elhunyt gyereküknek Ifj. Bartal Györgynek.

Ne legyen ilyen útja senkinek!Ribányi József alelnök dr. Kovács Zoltánnal, a Bizottság elnökével koszorút helyezett el az emlékmű talpazata előtt.

A koszorúzók között volt Kölesd Községi Önkormányzata is.
Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban