Koszorúzás a Bartal szobornál


2019. augusztus 16-án 16-dik alkalommal tartotta hagyományos megemlékezését a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Kölesd határában álló Bartal György emlékműnél.


Esemény időpontja: 2019.08.16
2019-08-23

2019. augusztus 16-án 16-dik alkalommal tartotta hagyományos megemlékezését a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Kölesd határában álló Bartal György emlékműnél.

Az emlékművet a Bartal család állította 1934-ben, a motorbalesetet szenvedett fiúk emlékére.

Az esemény megnyitójában hallottunk arról, hogy évente emlékezünk a Tolna megye útjain közúti balesetben elveszítettekre.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott, Jámbor István rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztály vezetője, aki beszédében kiemelte, hogy a motorkerékpárosokkal kiemelten kell foglalkozni, mivel a motoros balesetek terén 50%-os növekedés mutatkozik.

A rendőrök munkája nem mindig szimpatikus, hiszen ellenőriznek, sokszor büntetnek, de ennek az évnek az első hét hónapjában sokkal kevesebb halálos baleset történt, és ez a rendőrök munkájának is köszönhető.

A hatóságnak nagy szerepe van, de nem elhanyagolható a gyermeknevelés, a családtagok, ismerősök, barátok befolyása sem.

Bárki, bármikor hibázhat, de ha felelősségteljesen közlekedünk, csökkenthetjük a baleset lehetőségét, végül mindenkinek azt kívánta, hogy balesetmentesen térjen haza.

A koszorúzást a rendőrség kezdte, a Közéleti Egyesület és Kölesd Községi Önkormányzat koszorúit Domokos Lajos és Greifensteinné Zsebe Anita tette le, majd nyolc motoros csoport emlékezett koszorúkkal.

Az esemény végén a Kismegyeháza megbeszélésre várta a a rendőrség képviselőit, az udvaron felállított sátor pedig szenvicscsel és hideg ásványvízzel kínálta a beérkező, mintegy 50 motorost.




Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban