Tizenkettedik Karácsonyi koncert Kölesden


2018. december 16-kán Kölesd Községi Önkormányzat és Dr. Kiszler Gyula tizenkettedik alkalommal hívta a kölesdi családokat Karácsonyi koncertre.


Esemény időpontja: 2018.12.16
2018-12-16

2018. december 16-kán Kölesd Községi Önkormányzat és Dr. Kiszler Gyula tizenkettedik alkalommal hívta a kölesdi családokat Karácsonyi koncertre.

Advent harmadik vasárnapján Kölesd fehér hótakaróval várta a vidékről érkező fellépő vendégeket, kiket az evangélikus temploma lépve Elmauer Józsefnek, a Bonyhádi Zeneiskola igazgatójának orgonajátéka fogadott.

Benedekné Varga Anikó köszöntője, és Füller Mihály evangélikus lelkész megnyitó szavai után Láncos Viktória nyolcadik osztályos tanuló karácsonyi versét hallottuk.

A koncert első fellépőjét, a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórust, Elmáuer József kísérte orgonán, a műsorszám a karzaton szólalt meg.

A Kölesdi Zönge Népdalkör karácsonyi dalcsokrát a Tengelici Mécses csoport követte, őket Füller Mihály gitárjátéka színesítette.

A Cikói Székely Kórus karácsonyi dalai után a Kisdorogi Székely Nemzetiségi Kórus következett, majd utolsóként a Bonyhádi Nemzetiségi kórus koncert citerával kísért előadását hallgattuk.

A hangverseny a „Csendes éj” című világszerte ismert karácsonyi dal közös, orgonakíséretes éneklésével ért véget.

A koncert lelket melengető hangulata ellenére a templom hűvössége próbára tette a résztvevőket, de a Művelődési Ház emeleti nagyterme elegáns dekorációval, kellemes meleggel, süteményekkel, és nem utolsó sorban forró italokkal várta az ünneplő vendégeket.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban