Karácsonyi koncert Kölesden


Kölesd Községi Önkormányzat és Dr. Kiszler Gyula 2017. december 17-én tizenegyedik alkalommal hívta és várta Karácsonyi koncertre Kölesd lakóit.


Esemény időpontja: 2017.12.17
2017-12-20

Kölesd Községi Önkormányzat és Dr. Kiszler Gyula 2017. december 17-én tizenegyedik alkalommal hívta és várta Karácsonyi koncertre Kölesd lakóit.

Az egybegyűlt vendégeket, kórusokat és zenészeket Czilinger Antal református lelkész, majd Gurmainé Szalai Zsuzsanna köszöntötte.
„A koncert hozzájárul ahhoz, hogy a zenével, énekkel lelkileg is felkészüljünk Advent idején Jézus születésére.”

A hangversenyre hat kórus, és a Bonyhádi Zeneiskola növendékei készültek fel, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak hallgatóságuknak.

Greifenstinné Zsebe Anita verse után következtek a csoportok.

Elsőként a Medináról érkezett Miss-Sió énekkar, majd a Bonyhádi Zeneiskola előadása következett Elmauer József vezetésével.

A szekszárdi Maroknyi Székely Kórus kölesdi karácsonyi koncerten először szerepelt, karvezetőjük Szabóné Gáncs Tünde.

A Kisdorogi Székely Kórus mindig szívesen látott vendég az adventi időszakban is, művészeti vezetőjük Falkainé Jakab Éva.

A Cikói Székely Kórus minden karácsonyi koncertnek résztvevője volt, énekükkel eddig is lebilincselték a hallgatóságot, művészeti vezetőjük Szabóné Gáncs Tünde.

Szintén első szereplők voltak a tengelici Mécses Kórus énekesei, és végül a házigazda Zönge Népdalkör következett, kibővülve az iskola furulya szakkörének három tagjával (Nagy Boglárka, Kalmár Eszter, Dundics Daniellla).
Művészeti vezetőjük Falkainé Jakab Éva.
Ők külön felelősséget vállaltak a koncert sikeres megszervezéséért és lebonyolításáért.

A délután közös énekléssel fejeződött be, amikor a padokra helyezett énekeket énekelték a lelkész úr vezetésével.

Végül Gurmainé Szalai Zsuzsanna megköszönte a református egyházközségnek , és külön a lelkész úrnak szolgálatát, mindenkinek áldott karácsonyt és boldog új évet kívánva.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban