Augusztus 20-kai ünnepség Kölesden


2019. augusztus 20-kán az Új kenyér-és a keresztyén államalapítás ünnepe ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Művelődési Ház udvarán.


Esemény időpontja: 2019.08.20
2019-08-21

2019. augusztus 20-kán az Új kenyér-és a keresztyén államalapítás ünnepe ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Művelődési Ház udvarán.

Igét hirdetett Füller Mihály evangélikus lelkész, az ünnepről Görgey Géza református lelkész beszélt, az ünnepi kenyeret Cseh Péter Mihály, a nagydorogi plébánia igazgatója áldotta meg.

A gyülekezet a közös énekekhez szórólapok segítségével kapcsolódott.
Közben a kölesdi evangélikus gyülekezet Mustármag kórusának, Nagydorog katolikus kórusának, végül a Zönge Népdalkör ünnepi dalait hallgattuk.

Ez után Domokos Lajos, a Közéleti Egyesület elnöke ünnepi beszéde következett, majd az IKSZT galériás termében Kellényi Barbara nyitotta meg Dr. Görgey Géza festménykiállítását.

Visszatérve a fák hűs árnyékába Füller Tímea „Élet, játék és irodalom” címmel bemutatta két könyvét, melyekből a felolvasott novellákat néma csendben hallgattuk.

Ezt követően Domokos Lajos megszegte a megszentelt kenyeret, melyet lilahagymás zsíros kenyér formájában fogyasztottunk, meglocsolva a Borkútból csordogáló vörös és rozé borokkal, kiegészítve az asztalon kínálkozó házi süteményekkel.

A résztvevők tartalmas, szép ünnepség tanúi voltak.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban