Rendhagyó ballagás az iskolában


2020. június 12-kén a Kölesdi Béri Balogh Általános Iskolában rendkívüli ballagás résztvevői voltunk.


Esemény időpontja: 2020.06.12
2020-06-12

2020. június 12-kén a Kölesdi Béri Balogh Általános Iskolában rendkívüli ballagás résztvevői voltunk.

A járványhelyzetre való tekintettel az ünnepséget csak zárt keretek között, szabadtéren lehetett megrendezni.
A szabad térrel nem is volt semmi baj, mert szerencsére nagyon szép idő volt, de a ballagók csak két vendéget hívhattak.

Az iskola kapuja, a folyosó, az osztályterem virágokkal dekorálva várta a búcsúzókat, és az osztályfőnöki óra után megszólaló iskolacsengő hangjára az igazgató és osztályfőnök vezetésével vonultak az udvarra.

Itt várakoztak a szülők és a tantestület tagjai.

A himnusz meghallgatása után az iskola igazgatója, János Zoltán beszédében kitért a rendkívüli járványhelyzetre, ami nagy és szokatlan erőpróba elé állított diákot, szülőt és pedagógust egyaránt.
Elszakított tanárt, diákot, barátokat.

Tulajdonképpen március közepén véget ért a hagyományos tanítás, ezért most külön öröm, hogy együtt lehetünk, és visszaemlékezhetünk az első próbálkozásokra az írás, olvasás, számolás területén, de a kirándulások, versenyek, sportesemények, kulturális műsorok, rendezvények élményeire is.

Más készségekkel, képességekkel jöttetek, de mindegyikőtök megszerezte azt a tudást, amivel biztonságosan tovább léphet.
Legyetek büszkék tudásotokra és legyetek kitartóak továbbra is.
A tanév végén kimaradt a bankett, bolond ballagás, így a mai nap az utolsó iskolai találkozás.

Most diákjainkat visszaadjuk szüleik kezébe, akik az elmúlt hónapokban szembesülhettek azzal, hogy gyermekeiknek mennyire sok iskolai munkája van.

Végül az igazgató Ady idézettel búcsúzott: "Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen."

A 7. osztályos Lampek Izabella tíz jótanáccsal látta el a búcsúzókat, a Republik zenekar, A csend beszéljen tovább zenéje után pedig Katona Szilárd 8. osztályos búcsúzott diáktársaktól, tanároktól.
Visszaemlékezett az izgalmas órákra, az „észheztérítő” dorgálásokon túl a mindennapos biztatásokra, a tanulással együtt járó izgalmakra, amelyek miatt jó volt Kölesden diáknak lenni.

A nyolcadikosok szalagját Forrai Balázs kötötte fel a zászlóra, rajta az idézet:
„Gyönyörű az, ha az ember célba lát,
S eléri azt, tűzön-vízen át.” (Henrik Ibsen).

Ezek után minden nyolcadikos egy-egy idézettel lépett a mikrofon elé, majd egy szál virággal köszönték meg nevelőik munkáját, a szülők szintén virággal kedveskedtek gyermekeiknek.

Borza Virág, a szülői munkaközösség vezetője Borzáné Nagy Melindának és Lengyel Laurának több éves munkáját ajándékkal köszönte meg.

A ballagók elröppenő lufiját néztük az égen, miután a Szózat hangjaival ért véget az ünnepség.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban