A Művelődési Ház külső felújítása Kölesden


2020. márciusában kezdődött meg a kölesdi Művelődési Ház külső felújítása a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával.


Esemény időpontja: 2020.09.19
2020-09-19

2020. márciusában kezdődött meg a kölesdi Művelődési Ház külső felújítása a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával.
Az elnyert 20 millió forint fedezte a beruházást, önrész nem volt.

A projekt keretében az épületen az ablakok külső szárnyai, valamint a főbejáraton a gyenge minőségű és rossz állapotú külső tömör ajtószárnyak cseréje valósult meg.

A nyílászárók kibontása, cseréje során sérült falazat és vakolat helyreállítása, valamint a felnedvesedett, övpárkány alatti falfelületen és lábazaton a vakolat leverése, szárítóvakolat felhordása történt meg.

Az épület teljes magasságában szárítóvakolat készült a felnedvesedett falon.

Az ereszpárkány hiányos kifalazását, a vakolat sérült részeit is helyreállították az eredeti tagozat megtartásával. A kijavított, felújított vakolaton a homlokzat színezést is kapott.

Az északi kerítés mellett 3 m széles téglával burkolt járda épült, ahol a faházak stabilan elhelyezhetők, így a vendégforgalom nagyrészt a burkolt területen bonyolítható le.

A barokk kert jellemzőinek megjelenítésére további sugárirányú téglajárdák készültek, amelyek a borkút körét kötik be az IKSZT épület bejárataihoz.

A rendezvények során a Művelődési Ház udvara és a múlt évben a régi sajtüzem udvarán kialakított szabadtéri színpad, rendezvényterületet együttesen is használható, ezért egy belső átjáró került megnyitásra a kerítésben, amely a gyalogos átjárást biztosítja.

A kerítés két oldalán a terepszint nem egyforma, ezért a színpad telke felől lépcső épült bontott tömör téglából, korláttal.
A munkálatok 2020. augusztus közepére fejeződtek be.

A kivitelező a PELLIO & CEVA Architektor Kft; (Teljes nevén: PELLIO & CEVA Architektor Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság; Székhely: 7130 Tolna, Gólya u.)


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban