Zönge hittantábor Kölesden


2021.július 26-augusztus 01-ig tartott a Zönge hittantábor Kölesden.


Esemény időpontja: 2021.07.30
2021-08-03

Idén, 2021-ben első alkalommal került megrendezésre az evangélikus és református egyházak hittanosainak közös táborozása.
A két lelkész (Görgey) Géza bácsi, (Füller) Misi bácsi és az evangélikusok hitoktatója (Füller) Timi néni vezették a tábort.

Az új felállás kicsit más metódust hozott, nagyobb hangsúlyt kapott a zene.
A játékos vetélkedésekbe igyekeztek belecsempészni az igei tanítást is, így a gyerekek játszva tanultak.

A táborban vendégük volt Dr Szoboszlai Ildikó gyermekgyógyász, aki a nyári balesetekről, betegségekről egészségügyi veszélyekről tartott előadást, amelyet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak és megannyi kérdést tehettek fel neki.

A hét közepén a Peltz házaspár látogatott el a táborba egy bábelőadással, amelyben két remek történetet mutattak be a gyerekeknek.
Az előadásban az ifi hittanosok is részt vettek.

Csütörtökön a Szekszárdi RFK Bűnmegelőzési osztályáról Buda Bernadett beszélt a gyerekeknek a helyes kerékpáros közlekedésről a fürdőzés veszélyeiről és a felelős magatartásról az utakon.
Fő mottója a Látni és látszani volt (mindegy, hogy gyalogos, kerékpáros vagy autós vagy), azaz nagy hangsúlyt kapott, hogy az utakon nem elég látni, de látszani is kell!

A tábor háttérmunkálatait a két gyülekezet önkéntesei végezték kiemelkedő szervezettségben, odaadással és precizitással.

A tábor témája a "Fák a Bibliában" címet viselte.
Ebből adódott, hogy a gyerekek 3 kisebb méretű padot készítettek a kézműves foglalkozások alkalmával, melyek jó szolgálatot tettek a telt házas Pintér Béla koncerten.

Az összefogás nem csak a segítők és szervezők részéről volt példaértékű, hanem a tábort megelőző készülődésben - a táborozási feltételek kialakításában is - helyi és nem helyi vállalkozók segítségében, támogatásában is megmutatkozott.

Volt aki hűtőmágnest, ajándékcsomagot, pékárut, almalét, kukoricát, dinnyét ajánlott fel a gyerekeknek és voltak akik az előkészületek során autógumival, ajtóval, csempével, faanyaggal járultak hozzá a sikeres táboroztatáshoz.

A szülők és segítők házi lekvárral, süteménnyel kedveskedtek a gyerekeknek, és az asszonyok felváltva sütöttek főztek a táborozókra.

Pénteken csocsó, és csúszka bajnokságok, valamint a csapatversenyek eredményhirdetésével zárult az aktív hét.
A helyezést elért egyéni versenyzők oklevelet a csapatok ajándékcsomagot és közös fotóval ellátott hűtőmágnest kaptak.
A táborban kapott pólót és bögrét szintén hazavihették.

A hét megkoronázása a szombat esti Pintér Béla koncert volt. A 200 főt is meghaladó látogatottságú koncert széles körből vonzotta a keresztény embereket. A túlnyomórészt vidéki résztvevők közül voltak a környező településekről mint Kajdacs, Nagydorog, Paks, de érkeztek Decsről, Szekszárdról, Bogyiszlóról sőt még Kalocsáról és Nagyváradról is.
A koncert felemelő és csodálatos lelki élményt adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egyik különlegessége az estének, hogy az Én Istenem című dalt Pintér Béla a táborozó gyerekek közreműködésével adta elő.

Kellényi BarbaraEseménynaptár

eseménynaptár nagyban