Református hittantábor a kölesdi parókián


Istenképűség címmel, 2022. július 3. hetében, 3. alkalommal indult el Dr. Görgey Géza református lelkipásztor szervezésében a kölesdi Református hittantábor.


Esemény időpontja: 2022.07.22
2022-07-05

Istenképűség címmel, július 3. hetében, 3. alkalommal indult el Dr. Görgey Géza református lelkipásztor szervezésében a Kölesdi Református hittantábor.

A tábor az egyházközség missziói tervének egyik alappillére.
Idei évben is nyert hozzá pályázati támogatást az egyházközség a Bethlen Gábor Alapkezelő kiírásából.

A kölesdi hittantábor sokkal több volt, mint egy hét játékkal, programokkal, napközis ellátással 20 gyerkőc számára.
Igazi missziós munka volt. A táborba ugyanannyi felnőtt vonódott be napi szinten, mint ahány gyerek látogatta azt.
Voltak, akik mindennapi jelenlétükkel és odaadó munkájukkal támogatták az eseményt, míg mások a háttérből tettek meg sok mindent a siker érdekében.

Az egész hét lényege a szeretetteli és hit általi összefogás, a közös ügy, a közös érdek megvalósításáért. Az arculat egységét mutatta, a zöld póló viselése.

Már a tábor indulása előtt hetekkel zajlottak a felkérések, megkeresések, majd a csoportos megbeszélések, lelki és fizikai felkészülések.
Az előkészületek során az összefogás, együttgondolkodás szervezőket, szülőket, gyülekezetet, egyaránt közel hozott egymáshoz.

A napi feladatokat mindenki egyként, sajátjaként tette.

Bőséges étkezések, gondosan szervezett programok színesítették a hetet.

A felekezeti hovatartozás nem volt szempont amikor a segítő felnőttek kerültek bevonásra, bár az idei évben csak református gyerekek vettek részt a táborban.

A zene, az ige, a játékos feladatok a tanítások mind gyermekeink testi és lelki épülését szolgálta.
A hangulat igazi nyári, felszabadult, mókás és izgalmas volt. A nagy meleg kicsit jobban árnyékba szorította a résztvevőket, de a hűs templom, a vizes játékok, locsolkodás enyhítette a hőség okozta kellemetlenséget.

Idén is voltak vendégei a tábornak.
Hétfőn és szerdán a Wosinsky Mór Megyei Múzeum szakembere Mohr Szilvia agyagozott a gyerekekkel.
Szerdán, Dr. Szoboszlai Ildikó házi gyermekorvos tartott tanulságos előadást az internet káros hatásairól, majd pénteken Dr. Kitanics Márk klinikai szakpszichológus és igazságügyi szakértő ismertette meg a hallgatóságot az internet valós veszélyeiről, az internetes zaklatásról.

A felnőttek és gyermekek egyaránt érdeklődve hallgatták a bűnügyi példákkal is átszőtt, ugyanakkor a kisiskolás korosztály számára is érdekes és érthető előadásokat.

A gyermekek legnagyobb bánatára a hőségriadó és a tűzgyújtási tilalom miatt elmaradt a péntekre tervezett záró szalonnasütés.

A gyerekek ígéretet kaptak, hogy a szalonnasütés ősszel pótlásra kerül egy családi nap keretében, melyre újra szeretettel hívják és várják nem csak a táborozó gyerekeket és szüleiket, hanem mindenkit aki részese volt a tábor életének.

Kellényi Barbara


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban