Megemlékezés a Bartal György emlékére épített obeliszknél


2013. augusztus 13-kán 18. alkalommal emlékeztek a közlekedési balesetben elhunytakra. A megemlékezés helyszíne a Bartal György – egykori motorversenyző emlékére épített obeliszk – aki 23 évesen motor balesetben vesztette életét.


Esemény időpontja: 2021.08.13
2021-08-15

2013. augusztus 13-kán a közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek.

A megemlékezés helyszíne a Bartal György – egykori motorversenyző emlékére épített obeliszk –, mely Kölesd község határában áll.
Bartal György motorkerékpár-versenyző 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. Az akkor 23 éves motoros az autó által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott. A fiatal a balesetben életét vesztette.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a közreműködő szervezetek és magánszemélyek a hagyományoknak megfelelően minden évben a fiatalon elhunyt motoros halálának évfordulóján – vagy annak közeli időpontjában – 2021-ben augusztus 13-án, emlékeznek meg a Kölesd mellett levő Bartal-szobornál a Tolna megye közútjain közlekedési balesetben elhunytakról.

A koszorúzáson a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt, más szervezetek, számos megyei és szomszédos megyében működő –a Gemenc Motoros Egyesület, a Paksi Autó- és Motorsport Egyesület, Old Motors Club Kalocsa és a Magyar Veterán Motorok Baráti Köre Kalocsa – motoros klub tagjai és magánszemélyek is részt vettek. Az egyik megemlékező Székely István volt, aki Pécsről érkezett az 1971 óta a tulajdonában levő Jawa 350 típusú motorkerékpárjával.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Megyeri Zsolt, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke.
A rendezvény zárásaként mindenki elhelyezhette virágait, koszorúit a fiatalon, motorbalesetben elhunyt Bartal György emlékére állított emlékhelynél.

Ezt követően a Tolna megyei Baleset-megelőzési Bizottság tagjai ülést tartottak.
A résztvevőket Dr. Pilisi Gábor r. ezredes, rendészeti rendőr főkapitány-helyettes, a bizottság elnöke köszöntötte, aki ismertette Tolna megye 2021 év első hét hónapjának közlekedésbiztonsági helyzetét.

Ezt követően Megyeri Zsolt r. alezredes, a megyei rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, a bizottság ügyvezető elnöke az idei évben a megye útjain bekövetkezett halálos baleseteket ismertette a bizottság tagjaival.

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Oldala





Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban