Siménfalvi gyerekek üdültetése Kölesden


2022. július 24-kén (vasárnap) Siménfalváról tíz iskolás gyermek két nevelővel érkezett Szekszárdra menetrend szerinti busszal kölesdi jutalom táborozásra.


Esemény időpontja: 2022.07.29
2022-07-05

2022. július 24-kén (vasárnap) Siménfalváról tíz iskolás gyermek két nevelővel érkezett Szekszárdra menetrend szerinti busszal kölesdi jutalom táborozásra.

Ez a táborozás régi múltra tekint vissza.
Az első alkalom 2008. júliusában volt, a képek alatti régi cikkekben olvashatunk erről szóló eseményeket.

Siménfalváról menetrend szerinti járattal jöttek Szekszárdra, ahol a kölesdi önkormányzat busza várta az érkezőket.

Itt találkozott a tíz siménfalvi és nyolc kölesdi gyermek egymással.

A tábor vezetője Horváth Jánosné, a kölesdi iskola nevelője, a heti program összeállítója, és felelőse.

Siménfalváról Tamás Lenke és Boda Csilla nevelők kísérték a csoportot, mindketten többszörös résztvevői a közös táborozásoknak.

Az elszállásolás során a 8 fiú a Levendula vendégházban, a 11 lány Varga Ferenc Zsámbék utcai vendégházában aludt, a nappalokat mindenki a Zsámbék utcai ház rendezett, parkosított udvarán töltötte.

Persze sok idejük nem volt a gyermekeknek, mert a minden napra "kiírt" program jó és tartalmas volt, amit csak tetézett a kimondottan jó nyári időjárás.

Az idei évben pályázati pénz nem érkezett, a tábor kiadásait az önkormányzat, a Közéleti Egyesület és magánadakozók fedezték.


Vasárnap a szállás elfoglalása után a McDonaldban reggeliztek, majd Pörbölyben a gőzössel utazva ismerkedtek a gemenci erdővel.
Itthon bográcsgulyás várta az éhes csapatot, a csendespihenő után kezdődött az udvari játék.

Hétfőn Decsen a babamúzeumot, Sióagárdon a tájházat látták, Várdombon pedig Kovács János mesterszakács várta a társaságot, majd Bátán a Feketególya múzeum és a sombereki taposómalom következett.

Kedden Siófokon fürödtek, ebédeltek, miközben elromlott az idő, így Tamásiban a fürdés elmaradt.

Szerdán a szekszárdi strand belépője a szekszárdi önkormányzat ajándéka volt, a városházán tett látogatáskor pedig mindenki ajándékkönyvet kapott. Ezek után a Petrics manufaktúra történetével ismerkedtek, és mézeskalács szívet díszítettek.

Csütörtökön egész napos program keretében a kaposvári Virág fürdőben szórakoztak.

Pénteken, az utolsó napon Kölesd történetével és nevezetességeivel ismerkedtek, ebéd után a kölesdi gyerekek hazamentek, a vendég gyerekeket Szekszárdra vitték, ahol még volt lehetőségük ajándékok vásárlására, majd a járatos busszal Siménfalva felé vették az irányt.

Remélhető, hogy az új barátságok nem szakadnak meg, így a két település közti kapcsolat a jövőben is folytatódik.











Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban