Szemétgyűjtés a Kölesdre vezető utak mentén


Kölesd 2006-ban csatlakozott a "Te szedd" Föld Napja mozgalmához.


Esemény időpontja: 2023.04.24
2023-04-24

2022-ben ez az akció elmaradt, sajnos a talált szemét mennyiségén ez meg is látszik.

2023. április 24-kén 17-dik alkalommal "szabadítottuk" ki környezetünket a felelőtlen emberek által szándékosan eldobált szeméttől.
Az akciót a kölesdi önkormányzat szervezte, az országos program keretéből kaptunk védő kesztyűt, mellényt és zsákokat.
Így felszerelkezve indultunk a szélrózsa minden irányába.

Sajnos nem csak autókból kidobott hulladékot találtunk, hanem szeméttel teli zsákokat, gyerek kádat, televíziót, ruhákat, szőnyeget, felújításból származó hulladékot, vödröket, autó gumikat, és egy helyen teherautónyi zsákos szemetet.

A munkát nehezítette, hogy az autósok igyekeznek az autóba már "fölöslegessé vált" dologokat minél messzebbre dobni, ezért az út menti árkokba is le kellett mászni.

Jó lenne, ha a TV csatornák a rengeteg gyógyszerreklám mellett, esetleg helyett, az út menti szemeteléssel is foglalkoznának, és nem csak a Föld napján, hanem napi szinten. (Mert ismétlés a tudás anyja).

Irigylésre méltók azok az országok, ahol senkinek sem kell mások szemete után hajladozni, mert azt mindenki hazaviszi a saját kukájába.

Hogy ki hol szemetel, az inteligencia kérdése...."kinek nem inge, ne vegye magára."

A munka végeztével az önkormányzat vendégei voltunk, finom pörkölt volt a jutalmunk, savanyú uborkával, almával és mindenféle üditő itallal.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban