Református hittantábor 2023


A tábori élet a Barátság jegyében zajlott. "Hogyan lehetünk egymásnak jó barátai"


Esemény időpontja: 2023.07.19
2023-07-19

2023. július 17-kén ötödik alkalommal gyülekeztek a református hittanra jelentkezettek a református parókián, ahol Görgey Géza lelkész és az őt segítő gyülekezeti tagok várták a tizennyolc érkező gyereket.

A tábor anyagi fedezetét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-től pályázati úton nyert 200 000 Ft és a szülői önrész biztosította.

Az ebédet az Önkormányzati Kft, a reggelit és vacsorát a segítő felekezeti tagok készítették, de minden nap érkeztek a kedves, finom falatokat rejtő "csomagok" sütemények, édességek, dinnye, jégkrém, házi perec formájában.

A napirendben naponta szerepelt, hogy délelőttönként feladatokat oldjanak meg, gyűjtőmunkát végezzenek a csoportok, majd ének, gitár és harmonika tanulás volt a templomban Szabó Pál nyugalmazott evangélikus lelkész vezetésével.

Ebéd után játékos vetélkedők, szabadfoglalkozás következett vacsoráig.

Bábelőadás bibliai történetet mutatott be Jézusról Peltz István és Peltz Betti előadásában.

Részt vettek a Művelődési Ház udvarán rendezett Nyári játszóház programon.

Az utolsó (pénteki) délutánon a templomban közös ének és ima után Görgey Géza értékelte a tábori munkát, köszönetet mondott a segítő gyülekezeti tagoknak és szülőknek.

Dacza Erzsébet előadásában meghallgatták Móricz Zsigmond Füllentő című írását, majd közös imával, és a tanult dalok éneklésével fejeződött be a délután.

Az udvaron a parázsló tűznél nyársra fűzött szalonna, virsli sütése enyhítette a gyermekek éhségét.
Közben érkeztek a szülők, kisebb testvérek, és közös beszélgetések kezdődtek.

A tábori élet a Barátság jegyében zajlott.
"Hogyan lehetünk egymásnak jó barátai"



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban