Hagyományőrző disznótor


2024. november 16-kán volt a 11-dik hagyományőrző Erzsébet napi disznótor Kölesden.

Esemény időpontja: 2024.11.16
2024-11-21

A kölesdi Hagyományőrző Erzsébetnapi disznótor szervezője, fő védnöke Dr. Kiszler Gyula állatorvos november 13-kán megbeszélésre hívta az esemény résztvevőit.
Az esemény szervezésében, a munkálatok összehangolásában Greifensteinné Zsebe Anita tevékenykedett.

15-kén a művelődési házba "érkeztek" a disznótorhoz szükséges eszközök.
(hastok, üstök a hozzá való tartozékokkal, gázmelegítő palackokkal, edények, tálak, ládák, daráló, töltő).

16-kán reggel megérkezett a két "féldisznó" is.

A feldolgozó brigád tagjai:
Gazdag István, Szabó János, Petrovics György, Térmeg János, Hevesi György, Ifju József, Gazdag Attila, Gazdag Márk, Magyarosi János, Németh Zoltán.

A konyhán az asszonyok serényen készítették a hagymát, fokhagymát a töltelékekhez, majd a kolbászanyag megérkezésekor a gombócos káposzta gombócait.

Itt serénykedtek:
Magyarosi Jánosné, Varga Magyarosi Ágnes, Lampek Máté Anita, Lampek Izabella, Lampek Patrik, Dömötör Istvánné, Hamar Mária, Berta Andrásné, Kocsmár Erzsébet, Gazdag Istvánné, Dr. Kiszler Gyuláné, Gurmainé Szalai Zsuzsanna, Régi Jánosné, Tornyai Erika, Szabó Istvánné, Horváth Jánosné, Kispál Jánosné, Kiss Gáborné.

Greifenstein József, Horváth János és Losonczi Lajos pálinkával együtt kínálta a forralt bort és teát, amelyeket Kocsis György és Kovács Lajos főzött.
A pálinkát ifj. Berényi István, Hamar János és Timár István, a bort Horváth János és Kovács Lajos adományozta.

Az abáló üst mellett Hamar János, Timár István, Konrád Zoltán és Szabó Tibor szorgoskodott.

A mosogató mellett Tornyai Erika, Gazdag Istvánné, Szabó Istvánné, Dömötör Istvánné tevékenykedett.

Tízóraira hagymás vér, nyakapecsenye és fokhagymás máj várta a "dolgozókat".

Az esti bálban bonyhádi a Forte zenekar adta a hangulatot, ami a vacsora után vette kezdetét.

A vacsora szokásos menü szerint készült az Önkormányzati Kft. konyhájában.
A megjelentek jóízűen fogyasztották az orjalevest, sült hurkát és kolbászt, a gombócos káposztát, majd a rétest.

Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban