A néptánccsoport horvátországi vendégszereplése


Június 24-én, szombaton a horvátországi Borovóban képviselte a néptánccsoport faluját, Kölesdet. Borovo egy Duna-menti kis város, amely Eszéktől délkeletre, a Vuka folyó torkolatánál fekszik. A hetedik nemzetközi folklórfesztiválra a medinai polgármesteri hivatalon keresztül kaptunk meghívást.

Esemény időpontja: 2006.06.24
2006-06-24

Június 24-én, szombaton a horvátországi Borovóban képviselte a néptánccsoport faluját, Kölesdet. Borovo egy Duna-menti kis város, amely Eszéktől délkeletre, a Vuka folyó torkolatánál fekszik.

A hetedik nemzetközi folklórfesztiválra a medinai polgármesteri hivatalon keresztül kaptunk meghívást. Reggel nyolckor indultunk, hatórás út után megérkezve a helyi polgármester nagy örömmel fogadott bennünket. A délutánt városnézéssel töltöttük.

Az esti felvonulás 18 órakor kezdődött. Kilenc ország csoportjai között kitűnt magyar viseletünk. A nagyszínpados fellépés az esti órákban, villanyfénynél és repülő rovarok társaságában zajlott. Éjjel fél tizenkettőkor meleg vacsorát tálaltak a négyszáz embernek, majd szerb táncház következett, amely valamennyiünket feldobott.

Hajnali kettőkor indult haza a buszunk, fáradtságot nem ismerve harsogtuk élményeinket, hogy a sofőrünk el ne aludjon.

Számos újabb helyre kaptunk meghívást: Belgrádba, Athénba - sajnos a nagy távolság miatt egyelőre ez csak álom marad - és Bosznia-Hercegovinába, Dobojba is. Ez utóbbit köszönettel elfogadtuk, szeptember 16-án utazunk.

A borovói út útikötségét a kölesdi önkormányzat fedezte.