Baranyai Lászlóra emlékeztünk


2008. március 1-én emlékeztünk a körünkből 19 éve hiányzó kulturigazgatónkra, aki az igazi művészetet ismertette meg falunkkal. A kiállítássorozat, a művész-közönség találkozók, a kirándulások, múzeumlátogatások, a gyermekrajz-szakkörök, a nyári alkotótáborok az oktatási központban, majd a faluban létrehozott alkotóház körünkbe csalogatta a művészvilág színe-javát.

Baranyai László arckép


Esemény időpontja: 2008.03.01
2008-03-01

2008. március 1-én emlékeztünk a körünkből 19 éve hiányzó kulturigazgatónkra, aki az igazi művészetet ismertette meg falunkkal.

Baranyai László portréje - Baky Péter alkotásaA kiállítássorozat, a művész-közönség találkozók, a kirándulások, múzeumlátogatások, a gyermekrajz-szakkörök, a nyári alkotótáborok az oktatási központban, majd a faluban létrehozott alkotóház körünkbe csalogatta a művészvilág színe-javát.
Mindezeken túl, a KÖLESDI KÉPTÁR kialakításával felbecsülhetetlen értékű gyűjteményt hozott létre.

A rendezvény fénypontja Kovács Ferenc bonyhádi festőművész kiállításának megnyitója volt, akit személyes barátság fűzött Baranyai Lászlóhoz.
Gyönyörködtünk a „csodálatos rendet, biztonságot, harmóniát és nyugalmat elénk varázsoló képekben” (Fertőszögi Béláné) és közben beszélgettünk múltról, jelenről, jövőről.

A megemlékezést Vargáné Kisfalvi Erzsébet mondta, a kiállítást Varga Sándor mérnök nyitotta meg.
Közreműködtek Falkainé Jakab Éva és Gurmainé Szalai Zsuzsanna.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban